ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER
søndag 28. juni 2020
HOBRO: Medarbejderne på Resursen og det beskyttede beskæftigelsestilbud på Sjællandsvej i Hobro var ikke Covid-19 smittet, viser en ny test, og stederne åbner igen mandag.

- Vi tog valget om at lukke tilbuddene ned ud fra et forsigtighedsprincip. Det gjorde vi for at  passe på borgerne. Nogle medarbejdere har selv valgt at lade sig teste, og jeg er rigtig glad for at høre, at de allerede har fået tilbagemeldingen om, at de er negative. Det gælder også for den  medarbejder, der først blev testet positiv for antistoffer, siger familie- og handicapchef  Kit Borup.

- Under normale omstændigheder ville der ikke  være en smitterisiko, fordi de gældende sundhedsfaglige retningslinjer om hygiejne og afstand overholdes. Vores tilbud  støtter dog også udviklingshæmmede borgere, som sommetider bliver så begejsterede for at se hinanden, at de helt glemmer retningslinjerne og giver hinanden et glædeskram, forklarer handicapchefen. 

Borgerne kommer fra mange forskellige steder i kommunen og derfor valgte Mariagerfjord Kommune ud fra et sikkerhedsprincip at lukke Resursen og det beskyttede beskæftigelsestilbud på Sjællandsvej i Hobro midlertidigt fra 23. juni for straks at stoppe en smitterisiko. 

Det  skete, da en medarbejder var testet positiv for antistoffer på apoteket og efterfølgende af sin egen læge var blevet opfordret til at lade sig teste for Covid-19 på Aalborg Universitetshospital på grund af symptomer.