ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER
torsdag 25. juni 2020
MARIAGERFJORD: Samtlige aktivitetscentre i Mariagerfjord Kommune åbner nu for udendørsaktiviteter

I den forløbne uge åbnede aktivitetscentre på Skovgården i Hadsund og Solgaven i Hobro for udendørsaktiviteter, og mandag 29. juni  åbner kommunens øvrige aktivitetscentre også for udendørsaktiviteter, og Skovgården og Solgaven åbner desuden for indendørsaktiviteter.

Det glæder Jan Andersen, der er formand for Mariagerfjord Kommunes sundheds- og omsorgsudvalg.

- Jeg hører, at mange savner samværet og de gode aktiviteter, som vi har været nødt til at sætte på pause under coronakrisen. Derfor er jeg sikker på, at vores ældre tager rigtigt godt imod nyheden om, at kommunens aktivitetscentre snart inviterer dem indenfor igen, siger Jan Andersen.

Personalet vil sørge for at holde brugere og beboere adskilt for at minimere  risikoen for, at beboerne på plejecentrene bliver smittet med coronavirus.

 Nu hvor vi gradvist genåbner vores aktivitetscentre, har vi stort fokus på, at sikkerheden er i top. Vi sørger for, at beboere og brugere ikke kommer i kontakt med hinanden og sikrer, at vi overholder myndighedernes anvisninger om afstand og hygiejne til punkt og prikke, fortæller sundheds- og ældrechef Michael Tidemand.

- Det er ikke kun de ældre, der har savnet aktiviteterne. Vores personale glæder sig også til, at der kommer mere liv i husene, og hverdagen gradvist kommer til at ligne det de kendte før corona-krisen ramte vores samfund, siger Michael Tidemand.Der lempes i begrænsningerne
for besøg på plejehjemmene

Sundhedsmyndighederne har også lempet begrænsningerne på besøg på plejehjemmene, så de kan få besøg af pårørende og venner, så længe det sker under åben himmel. Desuden kan beboere, som af helbredsmæssige eller praktiske grunde ikke kan få besøg udendørs, få besøg i egen bolig af op til to faste besøgspersoner. De besøg skal ske efter aftale

Teglgaarden i Als åbner for udendørs aktiviteter.