ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER
onsdag 24. juni 2020
HELBERSKOV. Med corona-forsinkelse præsenterede forfatteren Hans-Willy Bautz sin seneste kriminalroman, ved et dobbeltarrangement mandag eftermiddag og aften i forsamlingshuset i Helberskov.

Forfatteren havde valgt netop Helberskov, da handlingen i bogen er koncentreret i den sydøstligste del af Himmelrand og med landsbyen som et centralt sted.

Bogen udkom i marts, og præsentationen i Thulstedhus var berammet til april, men det satte coronakrisen en stopper for. Mandag kunne den så gennemføres, og der var der samlet i nærheden af et halvt hundrede mennesker i salen begge gange.
For at der ikke skulle dukke for mange mennesker op havde publikum tilmeldt sig på forhånd.

Handlingen i bogen, der bærer titlen "Midsommermordene" tager sin begyndelse ved en sankthansfest i Sandgraven ved Bjerget i Helberskov, hvor der ligger en skuddræbt ældre tysker i bålet. Han er blevet skudt med tysk ammunition fra Anden Verdenskrig.
I løbet af handlingen bliver der fundet yderligere tre skuddræbte ældre tyskere, én i Willy Sørensens vinmark på Als Odde og to i vandet i fjordudmundingen.

Mordene synes at have en forbindelse tilbage til Anden Verdenskrig, hvor tyskerne stod på Bjerget og hvor lodsen Ib Welling blev myrdet med tyske maskinpistolkugler den 5. maj 1945.

Forfatteren har lavet en del research i området og er dykket ned i det historiske, hvor han blandt andre har fået hjælp af tidligere skoleleder Jan Michno, Als og Ib Wellings yngste datter, Ingeborg Welling samt forhenværende redaktør Jørgen Toubro, begge Hadsund.

Efter Hans-Willy Bautz´ indlæg var der mulighed for at købe bogen, som forfatteren signerede.

Det var første gang forsamlingshudset var i brug siden coronakrisen holdt sit indtog.

Hans-Willy Bautz fortæller om sit forfatterskab og specielt om bogen, der tager sit udgangspunkt i Sandgraven ved Bjerget i Helberskov.
Et halvt hundrede mennesker lyttedee