ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER
søndag 21. juni 2020
ØSTER HURUP: De seneste retningslinjer for at samles i en coronatid gør det muligt at gennemføre aftensang på havnen i Øster Hurup hver onsdag i juli, men det kræver, at man sidder ned og har god afstand, to meter, til hinanden.

Aftensangen var ellers pillet af sommerprogrammet, men myndighederne har senere meldt ud, at man må være indtil 500 mennesker samlet under forud-sætning af, at man sidder ned, og initiativtager til sangaftnerne, Troels Kold opfordrer derfor alle til at tage en klapstol med på havnen.

I de somre, der har været fællessang, har interessen været stadig stigende, og flere hundrede sangglade mennesker har onsdag efter onsdag sunget af karsken bælg på et sted på havnen, hvor der har været nogenlunde læ, ofte bag fiskerhusene på nordmolen.

- Efter at have fået beskrevet arrangementets karakter, og hvordan det afholdes, har politiet godkendt, at vi kan samles op til 500 syngende personer - og det tror vi, slår til … hvis ikke vejret bliver alt for godt, siger Troels Kold, organist og leder af Als Øster Hurup Kirkekor, hvor medlemmer vil synge for.

- Vi vil følge op på den enorme popularitet, fællessangen har opnået under corona-lukningen af Danmark, ikke mindst i forbindelse med DR's morgensang med Philip Faber og "Fællessang - hver for sig fredag aften, der fik seertal, der kunne måle sig med Matador og fodboldlandskampe, siiger korlederen.
.
- Vi afholder derfor "Fællessang - SAMMEN" på havnen hver onsdag aften i juli måned kl. 20. Mød op med din klapstol, få et sanghæfte uddelt - og syng med på den danske sangskat i den danske sommeraften, sammen med mange andre sangglade mennesker, siger han.Troels Kold leder sammen med medlemmer af Als- Øster Hurup Kirkekor igen sangaftnerne på havnen i Øster Hurup.