ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER
lørdag 20. juni 2020
ØSTER HURUP: Hvis i første omgang Udvalget for Teknik og Miljø og efterfølgende byrådet  i Mariagerfjord Kommune går ind for, at anlægsinvesteringer skal fremrykkes på grund af coronakrisen, kan ny toiletbygning på Novopladsen i Øster Hurup og en højresvingsbane fra Hadsundvejen mod Skelund komme i spil.

Udvalget for teknik og Miljø skal drøfte sagen på sit møde mandag 22. juni, og til mødet har forvaltningen påpeget en række muligheder for investeringer og samtidig angivet, om projekterne kan igangsættes hurtigt eller vil kræve længere tid.

 Administrationen gør dog samtidig opmærksom på, at det vil kræve øgede ressourcer i fagenheden.

På dagsordenen står der, at der evt. afsættes én mio. kr. til opførelse af ny offentlige toiletter på Novopladsen i den sydlige del af Øster Hurup, et område der specielt i sommerperioden er meget besøgt og med broadgang til badestranden.

I kataloget er så også en højresvingbane fra Hadsundvej til Korupvejen vest for Als. Et sådant projekt vil kunne igangsættes relativt hurtigt, hvis der ikke kræves ekspropriation, oplyser forvaltningen til de folkevalgte udvalgsmedlemmer. Det anslås, at projektet kan udføres for en lille million kroner.

En højresvingbane på stedet vil lette trafikken på vejen mellem Als og Hadsund, der ofte går næsten i stå fra Als-siden, når en bilist vil til højre ad Korupvejen.Novopladsen i den sydlige del af Øster Hurup, der specielt i sommerperioden besøges af mange mennesker.