ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER
fredag 19. juni 2020
HOBRO: 23. juni sætter udvalgsformand Svend Madsen spaden i jorden til en ny dagsinstitution på Solvej 10 i Hobro.

Stedet kommer til at rumme børnehave, vuggestue og dagpleje.   Der er tale om bygning på 1.351 m2, som kommer til at huse 108 børn i alderen nul til seks år. Den samlede byggesum er 36,4 mio. kr. 

Det glæder udvalgsformand Svend Madsen, at der nu er udsigt til at byggeriet kommer i gang:
 
- Det her er kulminationen på flere måneders forberedelser og et langstrakt forløb. Derfor er det en helt speciel dag, når vi tager første spadestik til den nye institution, som skal huse vores mindste børn, siger udvalgsformanden. 
 
Tilbage i 2019 opstod der bekymringer om, at  grunden på Solvej 10   var forurenet. Det betød, at den skulle undersøges nærmere. Undersøgelserne viste, at der ikke er grund til nervøsitet.
 
- Det er godt, at vi har brugt den ekstra tid på at få dokumenteret, at der ikke er grund til bekymring. Det har selvfølgelig kostet ekstra penge og været rigtig træls for entreprenørerne, at vi måtte sætte licitationen i bero, siger Svend Madsen.
 
De ekstra undersøgelser betød,  at licitationen blev udskudt til 23. marts. Byggeplanerne blev  dermed forsinket med et halvt år. Den nye institution vil stå klar i slutningen af 2021.
  

Sådant forventes det, at den ny daginstitution i Hobro vil komme til at tage sig ud.