ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER
torsdag 18. juni 2020
HIMMERLAND. Der blev fordelt knap 1,2 mio. kr. til 13 projekter, da Sparekassen Hobro Fonden holdt årets tredje uddelingsrunde af donationer.

- Det var tydeligt på antallet af ansøgninger til dette møde, at vores foreningsliv har været hårdt ramt af Covid-19. I fjor modtog vi ikke færre end 47 ansøgninger på juni mødet, hvorimod vi i år kun modtog 24, hvoraf de 13 altså modtog oplyser Sparekassen Hobro Fondens formand Poul Søndberg.
        
- Selvom der kun var beskedne 24 ansøgninger, var der alligevel flere utrolig spændende projekter, som vi er rigtig glade for, at vi kan hjælpe i gang og være med til at støtte. Vi er naturligvis kede af, at vi denne gang måtte skuffe 11 ansøgere, siger han.

- Vores næste uddelingsmøde er i slutningen af august, og her håber vi på, at der igen kommer rigtig mange ansøgninger. På det tidspunkt må der være stor aktivitet i foreningslivet, både det udendørs, som er i fuld gang, og det indendørs, som skal i gang med den kommende sæson. Vi har da også allerede modtaget 2 ansøgninger til næste bevillingsmøde, siger Poul Søndberg.

Den netop overståede uddeling af donationer spredte sig vidt, også økonomisk. Ikke færre end 7 donationer var på over kr. 100.000,00. Uddelingens højdespringere var denne gang to projekter til sportens verden. Hobro Tennisklub modtog kr. 200.000,00 til et stort baneprojekt på deres anlæg på Amerikavej. Derudover var der også en stor donation på kr. 200.000,00 til Hobro Idrætscenter, så de fremover kan opdele Hal 1 i to dele, hvis og når der er brug for dette.

Selvom Fonden i dag hænger sammen med Jutlander Bank, stammer Fondens grundkapital fra Sparekassen Hobros optjente reservekapital, men udbyttet som Fonden kan uddele til det lokale foreningsliv kommer reelt fra Jutlander Bank, hvor Sparekassen Hobro Fonden er storaktionær. 

Går det godt for banken
- går det god for fonden
- Reelt set er det jo sådan, at jo bedre det går Jutlander Bank rent økonomisk, jo mere har vi i Fonden at kunne uddele til ansøgerne, idet pengene vi uddeler er renter og aktieudbytte fra Jutlander Bank, fortæller Sparekassen Hobro Fondens formand Poul Søndberg

- Med den seneste uddeling har vi i dette forår samlet set uddelt ikke mindre end kr. 3.575.051,00 til foreningslivet og institutioner i området. Det er vi bestemt stolte af og jeg er også helt sikker på, at alle modtagerne er glade. Havde de ikke modtaget de mange penge, var der mange ting i området, der ikke var blevet til noget, er jeg sikker på, fastslår Sparekassen Hobro Fondens formand Poul Søndberg.


Nyt bestyrelsesmedlem i fonden
Sparekassen Hobro Fonden har fået et nyt bestyrelsesmedlem, idet man måtte sige farvel til Bent Bjørn ved årsskiftet på grund af vedtægter om en aldersgrænse på 70 år.
I stedet er Anna-Lise Lassen blevet udpeget til at indtræde i bestyrelsen. Ud over bestyrelsespladsen i Fonden er Anna-Lise Lassen ligeledes i Jutlander Banks repræsentantskab, og var i sin tid også i Sparekassen Hobros repræsentantskab.

Næste bevillingsmøde afholdes tirsdag den 25. august.

Følgende blev støttet i årets tredje uddeling:

AGF Tennis, 100.000 kr.
Valsgaard Gymnastikforening, 150.000 kr.
Siem Forsamlingshus, 25.000 kr.
Klejtrup Førtids- og Pensionistforening, 7.000 kr.
Kig Ind Nørager, Kultur- og Forsamlingshus, 57.025 kr.
Hobro Tennisklub, 200.000 kr.
Nørager Borger- og Håndværkerforening, 150.000 kr.
FDF Hobro, 55.000 kr.
Oue Idræt & Kultur, 100.000 kr.
AIA-Tranbjerg Fodbold Afdeling, 100.000 kr.
Danhostel Hobro, 25.000 kr.
Hobro Idrætscenter, 200.000 kr.
Snæbum-Hannerup Landsbyråd, 20.383 kr.

I alt bevilget: 1.189.408 kr.

Afdelingsdirektør Henrik Harbo fra Jutlander Bank i
Arden overrækkelse her en donation til Oue Idræt & Kultur
Foto: Erik Røgild