ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LANDSNYHEDER
torsdag 18. juni 2020
HELE LANDET: Ifølge erhvervsmæglerfirmaet Colliers skal man godt ind i 2023 før hotelbranchen når samme antal overnatninger som i 2019.

Det fremgår af en ny analyse hvor Colliers ser på, hvordan den danske hotelbranche er blevet påvirket af corona indtil nu, og hvornår markedet vil være normaliseret.

- Investeringer i hoteller tog for alvor fart i Danmark for 3-4 år siden, hvor blandt andet pensionskasserne fik øjnene op for den aktivklasse. Det skete efter, at der nærmest var et hotelboom op igennem 2010'erne med rekordhøj omsætning og indtjening de sidste 3 år. Markedet er klart blevet mere modent, men lige nu er investorerne blevet mere forsigtige efter det, jeg bedst kan betegne som et frit fald i hotelovernatninger som følge af corona, siger Peter Winther, administrerende direktør i Colliers i Danmark.

- Øget turisme er den væsentligste driver for efterspørgslen. Mit bud er, at vi skal godt ind i 2022, før vi nærmer os samme antal overnatninger som i 2019. På den baggrund er det klart, at investorerne søger mod mere sikre investeringer som boligejendomme, siger Peter Winther.

Colliers har lavet ovenstående prognose under den forudsætning, at den nuværende udvikling fortsætter, hvor COVID-19 kommer mere og mere under kontrol både herhjemme og i Europa samt grænserne gradvist genåbnes.

- Vi må nok forvente højere flypriser, hvilket vil influere negativt på antal overnatninger.

Ny analyse:
Til gengæld vil vi se øget aktivitet på konferencemarkedet, hvilket vil trække den anden vej. Sidst men ikke mindst vil Danmarks værtskab for EM i fodbold, samt Tour de France prologen, have en - om end kortvarig - positiv effekt på antal overnatninger, siger Peter Winther.

I 2019 var det netop en hotelhandel, der toppede listen over de 5 største transaktioner i Danmark, da Admiral Hotel i København blev solgt til Midstar. Det var Colliers, der formidlede transaktionen, og Peter Winther har igennem en årrække rådgivet i netop handler med hoteller.


Peter Winther, administrerende direktør i Colliers i Danmark.