ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER
onsdag 17. juni 2020
MARIAGERFJORD: Der ligger 100 mio. kr. og venter på at forbedre internethastigheden i blandt andet landzoner og sommerhusområder. Det er regeringens bredbåndspulje, som kan søges af husstande, der har en internetforbindelse på under 10 mbit.

- Danmark har generelt en god bredbåndsdækning, men i Mariagerfjord kommune halter det fortsat, siger kommunens konsulent på området Jens Lykke.
 
Teleudbyderne har godt i gang i en række kommercielle projekter, men pt. er der fortsat ca. 2500 husstande i kommunen, der ikke har adgang til den digitale motorvej.
 
- Denne restgruppe kan vi hjælpe med bredbåndspuljen, fortsætter han. De seneste år har vi haft held til at få gennemført en række projekter via de tidligere puljer bl.a. i Brøndum, Kjellerup, Vive og Helberskov, men der er fortsat basis for en masse nye projekter. Kommunen er behjælpelig med bistand til de initiativgrupper, som er forudsætningen for tilskud. Typisk skal borgerne danne interessenetværk på 20-50 tilskudsberettigede husstande.
 
Borgerne skal selv medfinansiere med min. 4.000 kr. pr. husstand, og kommunen har valgt, at støtte projekterne med 2.000 kr. pr. adresse. Desuden står kommunens konsulent til rådighed for at hjælpe projektgrupperne.
 
Energistyrelsen har udarbejdet et kort, hvor alle kan se om man er berettiget til støtte. Kortet forefindes på   www.bredbaandspulje.ens.dk  
 
På kommunens og Energistyrelsens hjemmeside kan man orientere sig yderligere i spillereglerne. Initiativgrupperne skal have samlet tilstrækkelig lokal opbakning senest 21.september, hvorefter bredbåndsudbyderne har nogle uger til at give bud på opgaven.
 
I samarbejde med Energistyrelsen holdes der informationsmøde på Det Maritime  Kulturcenter i Hobro onsdag 24. juni kl. 16-18. Tilmelding til mødet skal sendes til   tele@ens.dk senest dagen inden.

Lyslederkablerne til bredbånd skal også rulles ud på landet og i sommerhusområderne.