ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LANDSNYHEDER
torsdag 13. februar 2020
Har senest købt fire på Fyn for over 100 mio. kr.
HELE LANDET: En norsk investor er på campingpladsopkøb i Danmark. Senst har man købt fire campingpladser på Fyn, men er også interesseret i jyske campingpladser.

Firmaet Norvestor har lagt på den gode
side af 100 millioner for 4 de fire campingpladser på Fyn. Og flere opkøb er på vej. I alt har koncernen nu 44 campingplader i Sverige og Danmark, som er samlet i det svenske selskab First Camp.

Selskabet har i december børsnoteret en obligation og fået 700 millioner i kassen til nye campingopkøb i Danmark.

De 4 opkøbte campingpladser er: Bøsøre Strand Feriepark med 35 hytter og 445 pladser til campingvogne og telte, Bogense Strand Camping på Nordfyn, Hasmark Strand Camping på Nordfyn og Skovlund Camping ved Middelfart på Vestfyn.

First Camp driver også Lakolk Camping i Jylland og har nu campingpladser med i alt 150 hytter, 2.500 telt- og campingvognspladser og en omsætning på 65 millioner i Danmark.

- Campingindustrien er i dag fragmenteret. Nu går branchen mod mere konsolidering for at skaffe investeringer, der skaber endnu bedre oplevelser for gæsterne, siger adm. direktør Johan Söör fra First Camp, som har hovedkvarter i Stockholm.

Ola Bååth, der står for opkøb af campingpladser i First Camp, vil købe flere campingpladser på både Fyn, Sjælland og i Jylland.

Indtoget på det danske marked startede i januar 2017 med en 20-årig licensaftale af vestjyske Lakolk Camping på Rømø i Vestjylland, som har 1.000 telt- og campingvognspladser. Det er Danmarks næststørste campingplads kun overgået af Gammelbro Camping i Haderslev.

Formålet for Norvestor var og er at skabe en nordisk kæde og professionalisere det fragmenterede campingmarked, som i både Sverige og Danmark typisk drives som mand-kone-forretninger.

I februar 2019 købte Norvestor så 58 procent af First Camp for 250 millioner kr af den store engelske børsnoterede ejendomskoncern CLS. First Camp havde 14 campingpladser.

Nordic Camping & Resorts 26 campingpladser og First Camp bliver her i 1. kvartal 2020 slået sammen under navnet First Camp. Det er i dag Sveriges største aktør - nu skal det samme gøres i Danmark.

First Camp omsætter nu for 400 millioner kr med 2,5 millioner gæster. Selskabet har 1.500 feriehytter på campingpladser og har 700 ansatte, og anslås til have en værdi på 1 milliard kr.