ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE  NYHEDER
torsdag 13. februar 2020
ARIAGERFJORD: Unge i Mariagerfjord Kommune skal ikke være afhængig af sparsomme busforbindelser, når og viis de ønsker et socialt liv med andre unge efter skoletid og fyraften. Kommunen stiller gratis taxa til rådighed.

Tilbuddet er til unge mellem 15 og 21 år og alle dage i tidsrummet kl. 15 til 23. Den gælder kun ture indenfor kommunegrænsen.

Der er tale om en forsøgsordning, der gælder frem til 30. juni i år.

- Mange unge synes simpelthen ikke, at deres sociale liv stemmer overens med busplanen. Det er især et problem for unge i vores kommune, fordi vi ikke har mulighed for at tilbyde den samme service, som de store bykommuner, siger Jørgen Hammer Sørensen, der er udvalgsformand for Teknik og Miljø.

- Vi håber, at det nu bliver mere attraktivt for unge at bo, leve og arbejde i vores kommune. Hvis de tager godt imod tilbuddet, skal vi tage stilling til, hvordan vi kan få det gode tilbud til at køre videre, siger udvalgsformanden.

Forsøgsordningen skal undersøge, om flexture er svaret på de unges behov for fleksibel transport.

- Vi tror, at den gratis flextur vil øge de unges kendskab til produktet og dermed sikre, at de i højere grad anvender NT til skole, fritidsaktiviteter og sociale arrangementer. Målet er, at de unge får øjnene op for flexture, som er et meget fleksibelt alternativ til den traditionelle kollektive trafik, siger Mette Henriksen, der er chef for Kunder og Salg hos NT.

For at benytte tilbuddet skal de unge kontakte Mariagerfjord Kommunens Borgerservice og oprette sig som bruger på nt.flextrafik.dk. Herefter kan de unge frit bestille flexture senest to timer før, de skal afsted.