LOKALE NYHEDER
onsdag  11. december 2019
Fopto: Privat
Mariagerfjord Kommune:
MARIAGERFJORD: Mariagerfjord Kommune vil stramme op på parkeringskontrollen.

- Vores parkeringskontrol har kørt lidt på vågeblus i de senere år. Jeg hører blandt andre fra vores butiksindehavere, at folk har fået en tilbagelænet holdning til den tidsbegrænsede parkering. Derfor advarer vi nu om, at vi strammer op på parkeringskontrollen, siger formand for Teknik og Miljø-udvalget, Jørgen Hammer Sørensen.

- Der er gode muligheder for at langtidsparkere i hele kommunen, og vi ønsker en adfærdsændring blandt bilister, der ikke overholder reglerne for den tidsbegrænsede parkering, eller parkerer ulovligt i det hele taget. Derfor vil vores parkeringsvagt fremover være mere synlig i gadebilledet for at motivere bilisterne til en bedre parkeringskultur, siger formanden.

Det er i kommunens større byer, der er tidsbegrænset parkering markeret med P-tavler, men i landsbyerne oplever man ofte bilister, der parkerer ulovligt på cykelstier og fortove, så cyklister og fodgængere skal ud på vejbanen for at komme forbi, ligesom reglen om ikke at parkerer indenfor ti meter fra et vejkryds ofte tilsidesættes.
Jøregen Hammer Sørensen