NORDJYSKE NYHEDER
mandag  9. december 2019
Fopto: Privat
NORDJYLLAND: Et sommerhus på Grenen i Skagen har i ét år ligget til salg med titlen som Danmarks dyreste feriebolig. Den historiske sommervilla fra 1912 har veget pladsen som det dyreste.

Prisen har fået en seriøs nedjustering på hele 35 procent - eller hvad der svarer til en rabat på 8,5 millioner kr. Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Da det 264 kvm store sommerhus kom på markedet tilbage i oktober sidste år, lød udbudsprisen på 24 millioner kr., men nu skal man altså "blot" smide 15,5 millioner kr. for at overtage huset midt i klitter og marehalm.

Udbudsprisen giver en kvm-pris på lige omkring 58.700 kr.

Skagen er da også et af de dyreste steder, man kan komme i nærheden af, når man er på sommerhusjagt. Sidste år betalte sommerhuskøberne i Skagen-postnummeret således i gennemsnit 24.000 kr. per kvm - hvilket placerer det traditionelle ferieområde blandt landets 10 dyreste feriebyer.

Man skal i sagens natur også have fat i den helt store pengepung, hvis man vil købe den bolig, der nu har indtaget pladsen som Danmarks dyreste sommerhus. Huset er bygget i 2011 og ligger på Rungsted Strandvej ud til Øresund nord for København - et område der modsat Skagen ikke typisk byder på sommerhuse. Ejendommen koster 23,9 millioner kr., hvilket giver en kvm-pris på lige over 83.500 kr.

Kvm-prisen ligger således en hel del over de salgs-kvm-priser, sommerhusmarkedet ellers har budt på i år.

Her placerer tradtionelle feriebyer som Tisvildeleje, Hornbæk og Liseleje sig helt i front med gennemsnitlige salgskvadratmeterpriser på mellem 30.000 og 40.000 kr.
Det viser tal fra 1. halvår 2019, som Boliga.dk står bag.

Ferieboligen, der nu kan snige sig op på pladsen som landets næstdyreste sommerhus ligger da også i det eksklusive Tisvildeleje på Sjællands nordkyst.

Her er der tale om et sommerhus på 165 kvm fra 1911, som man kan erhverve for 23,5 millioner kr.
Sommerhuset i Skagen som nu kan købes for 15,5 mio. kr.