LOKALE NYHEDER
tirsdag  3. december 2019
Mariagerfjord Pigekor sammen med Hjalmer. Yderst til højre korleder Christian Fris-Ronsfeld
MARIAGER: Det blev en stor oplevelse for både medlemmerne af Mariagerfjord Pigekor, professionelle Hjalmer og ikke mindst publikum, da pigerne og Hjalmer sang sammen ved koncerten i Den Gamle Biograf i Mariager

Hjalmer besøgte rosernes by i forbindelse med sin akustiske tour, og blev bakket op af de lokale unge sangtalenter. De leverede blandt bandet ekstra stemmer til nummeret "Hvis du går".

- Det var en af de helt store oplevelser at synge sammen med Hjalmer, siger Christian Fris-Ronsfeld, der er korleder for de dygtige piger i alderen 12 til 20 år.

- Det bedste øjeblik for mig var Hjalmers overraskede ansigtsudtryk, da pigerne sang de første toner for ham helt akustisk. Man kunne virkelig mærke på ham og hans guitarist, at samarbejdet med pigerne var noget helt særligt og enestående for dem. Jeg elsker øjeblikket, hvor professionelle kunstnere som ham er blown away af pigernes lyd og udstråling. Det giver mig og pigerne helt vildt meget drive til det fremadrettede arbejde, siger korlederen.
 
Nanna Rod-Kirk, som er en af de 27 sangere i Mariagerfjord Pigekor, er enig i, at det var en stor oplevelse at synge sammen med Hjalmer, selvom koret i løbet af dagen også havde været på velgørenhedsturné.

- Selvom vi alle sammen var trætte efter en god dag rundt i kommunen, gav det os et boost af energi at synge med Hjalmer, siger Nanna Rod-Kirk.


Pigerne først på turne til plejehjem
Den årlige velgørenhedsturné er efterhånden en tradition for Mariagerfjord Pigekor, hvor de besøger plejehjem og bosteder i kommunen. Turnéen bliver støttet af AMBU, som også i år sponsorerede en bus til at transportere koret rundt.

Centerleder på Plejecenter Fjordvang, Charlotte Pil satte stor pris på at få besøg af pigerne:

- Koncerten med Mariagerfjords Pigekor var en kæmpe succes. Alle beboerne var samlet i dagcenteret og ventede spændt på koret og deres skønne sange. Både beboere og personale nød den gode stund og kom rigtigt i julestemning.

Julie Petersen fra Mariagerfjord Pigekor synes også godt om traditionen med en velgørenhedsturné:

- Det er dejligt at glæde andre med noget, vi virkelig selv elsker, siger hun, og Emma Hvilshøj Overdahl er enig:

- Det er rart at kunne give noget tilbage til de ældre her i juletiden - og så toppe dagen af med en stor koncert sammen med Hjalmer.

Det næste på plakaten for Mariagerfjord Pigekor er Korskolens Julekoncerter 8. december og julekoncert i Folkekirkens Hus i Aalborg 18. december. Koncerterne er udsolgt.
Fopto: Privat