LOKALE NYHEDER
lørdag  23. november 2019
Foto: Privat
HOBRO: Der skal foretages en række ekstra undersøgelser af grunden Solvej 10 i Hobro, hvor det er tanken, der skal opføres en ny daginstitution.

På trods af, der er allerede er foretaget en række jordbundsundersøgelser, har det nu vist sig, at stedet er forurenet. Det har udsat byggeriet, som der skulle holdes licitation over indenfor kort tid.

-  Vi vil være helt sikre på, at børn og personale kan opholde sig på grunden uden helbredsmæssige risici. Derfor skal området nu undersøges grundigt, selvom vi må sætte licitationen i bero, siger direktør ved Mariagerfjord Kommune, Peter Møller Rasmussen.

Han anerkender, at udsættelsen af licitationen er rigtig træls for de entreprenører, der ønsker at byde på byggeriet af den nye daginstitution.

- Vi er kede af forløbet, og vi anerkender, at vi burde havde undersøgt grunden grundigere, inden vi sendte byggeriet i licitation. Derfor vil vi gennemgå vores arbejdsgange og tage en dialog med vores rådgivere, så vi undgår, at en lignende situation opstår i fremtiden, siger direktøren.

- Den nyeste undersøgelse viser, at et mindre område ved skellet til Banegårdsvej 22 er forurenet med klorforbindelser, som stammer fra et tidligere renseri. Desuden tyder det på, at der kan være slagger på en større del af grunden end først antaget. Det er årsagen til, at regionen og kommunen ønsker ekstra undersøgelser, siger han.

- Nu må vi hurtigst muligt have undersøgt omfanget af forureningen, så vi får et overblik over, hvad der skal til for at rense grunden på betryggende vis. Hvis der er den mindste tvivl om sikkerheden, bygger vi ikke en daginstitution på Solvej 10, siger Peter Møller Rasmussen.
 
- Uanset hvad undersøgelserne viser, må vi forvente, at udgifterne til at løse udfordringen vil kræve ekstra midler, slutter direktøren.
 
Resultaterne af undersøgelserne er klar i begyndelsen af januar og kommunen har udsat licitationen til 23. marts. Det betyder i praksis, at byggeplanerne bliver forsinket med mindst et halvt år.
Området ved Solvej i Hobro, hvor det er tanken, der skal opføres en ny daginstitution.