LOKALE NYHEDER
søndag  3. november 2019
Visualisering Kjaer & Richter
HOBRO: Der deltog 81 løbere fra otte O-løbsklubber i det traditionsrige "Efterårsstafetten", som Mariager Fjord Orienteringsklub afviklede lørdag i Hobro Østerskov. 24 af løberne var fra den arrangerende klub.

Stævneleder Erik Nielsen var godt tilfreds med antallet af løbere, der trodsede efterårsvejret, der bød på regn og rusk.

Og vejret var en klar medvirkende faktor for løberne, der ude i det kuperede terræn i Hobro Østerskov, fik noget for pengene, især i det vestlige del af skoven, hvor den gamle lergrav mellem gymnasiet og teglværket gav store udfordringer.

Banelægger og formand for klubben, Niels Jørgen Iversen fik stor ros for de udfordrende baner, der også førte løberne helt ned til fjorden.
Løberne fordelte sig på 3-mandshold, og i 4 forskellige løbsklasser gik starten ud i den efterårstunge skov.

B-klassen blev vundet af Mariager Fjord OK´s hold med løberne Henrik Bach, Ole Jensen og Søren Skovrider i tiden 2.58.00, hele 13 min. foran nr. 2 fra Aarhus 1900 Orientering. I samme klasse blev et andet hold fra Mariager Fjord OK nr. 4, bestående af Jørgen Østergaard, Klaus Wolsing og Martin Christensen.

I klasse C blev Mariager Fjord OK nr. 2 i tiden 3.00.25, blot 5 min. efter vinderne fra Horsens OK. Fjordholdet bestod af løberne Bettina Gjedde, Helge Poulsen og Søren Munthe. Ind på 3. pl. i samme klasse kom fjordholdet med Gert Rebsdorf, Jens Christensen og Lajla Præstgaard.


Løberne på vej ud på ruten.
Foto: Keld Østergaard