LOKALE NYHEDER
tirsdag  8. oktober 2019
LILLE VILDMOSE: Der er tilrettelagt et specielt efterårsprogram i Lille Vildmose, når skolerne holder ferie i uge 42.

-'Efteråret er en af de smukkestes årstider i Lille Vildmose. Træernes blade skifter farve, og dyrene gør klar til vinterens komme, siger centrets naturvejleder Jakob Konnerup.

På Lille Vildmosecentret har vi som altid et spændende efterårsferieprogram, hvor der er noget for enhver smag. Man kan se hele programmet på vores hjemmeside www.lillevildmose.dk , siger han.

Man indleder aktiviteterne lørdag12. oktober med en guidet tur rundt i Mellemområdet for at kigge efter elgene og krondyrene. Dagen efter kan man være med til at bygge fuglekasser og sætte dem op i parken ved Lille Vildmosecentret, og man kan høre om de forskellige fugle og deres krav til kassens udformning.

Efterår er græskar-tid og mandag 14. oktober kan man sammen skære både venlige og uhyggelige græskarhoveder. Mandag eftermiddag kan man også komme med på en guidet tur, hvor fokus er på Østkystens 10 tårne.

man besøger udvalgte tårne, og guiden fortæller om mulighederne for på egen hånd at besøge de øvrige tårne.

Tirsdag 15. oktober får centret besøg af Hjallerup Jagtforening, som vil vise, hvordan man skyder med langbue og compound-bue. Onsdag er der tilrettelagt en guidet tur til udvalgte søer og tårne i Lille Vildmose. Der er afgang kl. 10.30 fra Lille Vildmosecentret.

Efter alle arrangementerne vil der være tændt op i bålhytten, og man kan købe pølser og brød i receptionen, som kan tilberedes over bålet.


I efterårsferien kører Tørvetoget på hverdage kl. 12 og 13, og vildsvinene bliver fodret i Det Vilde kl. 11.15, 13.15 og 15.15.
 
Onsdag 16. oktober kan man tage med på en guidet tur i egne biler og se efter dyrene i skumringen. Turen starter ved Lille Vildmosecentrets parkeringsplads kl. 17.00, hvorfra man i samlet flok kører ud i området og bl.a. gør stop ved Brandvagttårnet, hvorfra man kan se solen gå ned over Lille Vildmose. Herefter kører man ad Ny Høstemarkvej, hvor man måske er heldig at få øje på elgene i solens sidste stråler. Det forventes, at man er tilbage ved Lille Vildmosecentret ved 20-tiden.