ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER
Mandag 13. april 2020
MARIAGERFJORD: De 22 daginstitutioner, dagplejen og ni folkeskoler i Mariagerfjord Kommune genåbner onsdag 15. april. Specialskolen i Astrup åbner dog først mandag 20. april.

- Henover påsken har vi arbejdet med at undersøge, hvordan vi kan byde børn og personale velkommen tilbage, så alle kan være så trygge og sikre som overhovedet muligt. Vi har lavet meget detaljerede planer for, hvordan arbejdet skal tilrettelægges, hvordan de fysiske rammer skal udnyttes, og hvordan vi sikrer, at hygiejnen er helt i top, oplyser dagtilbuds- og skolechef Berit Vinther.

Det er alle daginstitutioner og skoler der overholder sundhedsmyndighedernes krav og har fået godkendt deres planer for genåbningen.

- Skoler og institutioner er gået grundigt til værks. De har været kreative, når det gælder om at finde gode og praktiske løsninger, som passer til de lokale forhold. Vi har nu gennemgået alle planerne, og vi har givet vores institutioner grønt lys til at slå dørene op igen, siger Berit Vinther.

Det er en noget anderledes hverdag, der venter både børn og personale. Pasningen og undervisningen vil blandt andet foregå i mindre grupper, meget vil foregå udendørs og så vil der være særligt fokus på hygiejne og rengøring. Forældrene skal desuden indstille sig på, at de skal aflevere børnene uden for skolen og dagtilbud.
 
- Vi forventer, at både børn og voksne skal bruge tid til at vænne sig til den ny og forandrede hverdag, og vi håber, at alle vil udvise forståelse for, at det tager tid for os alle at finde os til rette. Vores personale får en grundig introduktion til de nye arbejdsgange, når de møder ind på tirsdag, så de er klar til at hjælpe og vejlede børnene, siger Berit Vinther.

Dagtilbuds- og skolechefen understreger, at det skaber størst mulig tryghed, hvis børnene møder op straks efter påske. Så får de nemlig en fælles opstart med den nye hverdag og de nye vaner, som alle skal vænne sig til.  


Onsdag 15. april:
Hun er stolt af, at der nu er udsigt til, at de mindste børn kan komme i institution og skole.

- Jeg vil gerne kvittere for en ekstraordinær indsats henover påsken, hvor alle har givet den en ekstra skalle for, at forældre snart kan sende deres børn trygt i pasning og skole med forvisning om, at vi gør alt, hvad vi kan for at forebygge smitte, slutter dagtilbuds- og skolechefen.

Forældrene har fået direkte besked fra skoler og daginstitutioner om genåbningen via henholdsvis Aula og Family.
Berit Vinther