ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER
tirsdag 7. april 2020
ØSTKYSTEN: Forsøgsprojektet med delebiler i den østlige del af Mariagerfjord Kommune, der udløber første april, er forlænget året ud, og der er anskaffet to ny minibusser til Als og Øster Hurup, og bestyrelsen i Havbakkedistriktets Mobilitetsforening er på udkik efter en ny elbil til Veddum.

Det oplyser formand for foreningen, Ole Bressendorf.

- Der var penge tilbage på kontoen bevilget af stat og kommune ved forsøgsårets udløb, og kommunen har indvilget i at forlænge forsøget 2020 ud. Vi har lavet aftale med Toyota i Hadsund, hvor vi leaser de to minibusser og på billigere vilkår end de to, vi startede op med. Hadsundfirmaet er desuden indstillet på at forlænge kontrakten yderligere på samme vilkår, siger Ole Bressendorf

Der var lagt op til, at mobilitetsforeningen skulle holde generalforsamling og gøre status på forsøget i marts måned. Mødet blev, som så meget andet, aflyst på grund af coronakrisen, men bestyrelsen traf beslutning i samråd med kommunen om at fortsætte forsøget.

De to ny busser har som de oprindelige plads til ni personer. Den ene er placeret ved supermarkedet Menu i Als og den anden på parkeringspladsen ved bytorvet i Øster Hurup. Elbilen i Veddum står ved børnehaven i byen.

- Leasingaftalen vedrørende elbilen udløber til maj, og firmaet ønsker ikke at forlænge kontrakten. Derfor er vi på udkig efter en anden elbil til en forhåbentlig billigere leasingaftale, siger formanden.

I det første år har der være pæn efterspørgsel på minibusserne, og det er foreningen plan, at bussen i Øster Hurup eventuelt placeres ved turistkontoret, hvor den så kan lejes ud til turister, der f.eks. kommer sejlende til Øster Hurup havn. Kontoret har haft adskillige forespørgsler på leje af bil fra sejlende turister, men har måttet henvise til Randers eller Aalborg, Ole Bressendorf tror på, at, at Øster Hurup-bussen kan lejes mere ud i feriemånederne, hvor lokalbefolkningen ikke har benyttet sig særligt af muligheden.

- I disse corona-uger går det dog trægt med udlejningen. Men intet er jo normalt og så heller ikke på mobilitetsområdet, men vi håber på, at driften igen snart bliver normal, siger bestyrelsesmedlem Steffen Sand.

Ole Bressendorf ved den ny delebil, der er parkeret på p-pladsen ved Meny i Als