LANDSNYHEDER
torsdag 3. oktober 2019
Foto: Keld Østergaard
HELE LANDET: Danske Malermestres direktør, Ole Draborg mener, at regeringen lægger gift ud for de små og mellemstore virksomheders lyst til at ansætte medarbejdere, der har større sygefravær end normalt med forlængelsen af den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode.

Regeringen løftede onsdag sløret for, hvorledes man agter at finansiere nogle af sine valgløfter. Et af forslagene er en forlængelse af den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode fra 30 til 40 dage. Forslaget forventes at indbringe cirka 215 millioner kroner i 2020 og 460 millioner kroner i 2021 og frem.

Regeringen argumenterer med, at forslaget vil betyde, at det bedre kan betale sig for den enkelte arbejdsgiver at føre en aktiv sygefraværspolitik.

- Fra Danske Malermestres side må vi imidlertid sige, at regeringen lægger gift ud for de små og mellemstore virksomheders lyst og evne til at ansætte medarbejdere, der erfaringsmæssigt kan have et større sygefravær end normalt. Derfor er der vores vurdering, at forslaget meget vel kan vise sig at blive ganske dyrt for det danske samfund, siger direktør i Danske Malermestre Ole Draborg i en kommentar til forslaget.

- Alle har i dag stor glæde af, at der blandt de små og mellemstore virksomheder er rigtig mange, der helt frivilligt påtager sig et stort socialt ansvar og ansætter medarbejdere med forskellige udfordringer, påpeger Ole Draborg.

- Det er helt ubegribeligt, at en Socialdemokratisk regering vil lægge gift ud for dette, siger han.
Malermestrenes direktør: