LOKALE NYHEDER
tirsdag 1. oktober 2019
HOBRO: Ca. 1200 unge mennesker kiggede indenfor, da DGI´s landsdækkende streetkaravane gjorde holdt ved Søndre Skole i Hobro, og de unge kunne fornøje sig med et bredt ud-valg af asfaltvenlige sportsaktiviteter, ligesom der blev budt på grafitti, høj musik og streetfood.


 Udvalgsformand Jane Grøn er tilfreds med, at kommunens un-ge tog så flot imod invitationen.
 
- Jeg er imponeret over, at det lykkedes at skabe en flot og far-verig gadefest, hvor de unge var i konstant bevægelse og akti-vitet. Jeg er ikke i tvivl om, at gadesporten rummer et kæmpe potentiale, når det handler om at give de unge en sund og aktiv livsstil, der holder hele livet, siger Jane Grøn.

Hun slår fast, at politikerne skal lytte til de unge, når nye aktivi-teter og fritidstilbud skal på tegnebrættet:
 
- Som politiker er det enormt spændende at tage dialogen med de unge og høre om deres behov og drømme om et aktivt fri-tidsliv. De vil nemlig gerne, hvis vi kan skabe nogle attraktive rammer i vores byer, som de unge selv fylder ud, fortæller Ja-ne Grøn.
 
Ifølge idræts- og fritidskonsulent Niels Sørensen oversteg inte-ressen for Street Attack klart arrangørernes forventninger.
 
- 20 skoleklasser var i gang om formiddagen, men vi var spændt på, om arrangementet kunne holde dampen oppe indtil aften. Heldigvis blev rigtig mange elever hængende, og der kom løbende nye til hele dagen, siger Niels Sørensen.  Han vurderer, at Street Attack var en succes.
 
- Vi kan se, at interessen for gadesport er stor, og den har fået et ekstra boost med Street Attack. Vi er blevet klogere på de unges ønsker og behov, og det har også været et af hovedfor-målene med at invitere karavanen til Mariagerfjord Kommune, siger idræts og fritidskonsulenten.

Der blev budt på mange forskellige sportsaktiviteter.
Udvalgsformand Jane Grøn