LOKALE NYHEDER
mandag 30. september 2019
HELBERSKOV: Der blev budt på kaffe, hjemmebagt kringle, lagkage og musikalsk underholdning af "De småborgerlige gårdsangere fra Dronninglund", da borgerforeningen i landsbyen markerede 70-årsdag for byens forsamlingshuset.

Det blev en hyggelig sammenkomst, hvor adskillige af gæsterne også havde gaver med til det jubilerende hus, der i årenes løb har dannet ramme om mange fornøjelige fester og arrangementer. Det næste, der er på programmet, er den årlige høstfest, der holdes lørdag 5. oktober. Man kan tilmelde sig til festen ved at kontakte Bodil på tlf. 3124 1755.

Bygningen stod oprindeligt i Rørdal ved Aalborg under Anden Verdenskrig, hvor den fungerede som officersmesse.

I foråret 1949 drøftede man i Helberskov at etablere et forsamlingshus, og et lokalt udvalg så på et par forsamlingshuse, der var opført af tidligere barakker. Efter en generalforsamling i borgerforeningen besluttede man sig for at købe den tidligere messe. Den blev pillet fra hinanden og stykvis flyttet til Helberskov, og sent på året stod huset færdigt.

Huset er dog i de efterfølgende år moderniseret og forbedret adskillige gange, så det i dag fremtræder som et moderne og tidssvarende mødested og lokalbefolkningen.

 
Man hyggede sig i salen med kaffe, kringle og langkage.
"De småborgerlige gårdsangere fra Dronninglund" stod for underholdningen.