ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER
torsdag 26. marts 2020
MARIAGERFJORD:  Mariager Fjord Orienteringsklub, der er en del af det landsomfattende koncept "Find vej" tilbyder, at mennesker, der gerne vil røre sig i naturen kan benytte sig af fire løbsområder medens alt andet næsten er lukket ned.

- Fjordklubben har fire skovområder, hvor alle kan få sig en spændende tur i skoven. Det drejer sig om Hobro Østerskov, Mariager By og Byskove, Mosely syd for Mariager og Linddale i Hadsund.

Fælles for alle fire skovområder er, at de ligger i meget naturskønne om-
råder og at de er let tilgængelige, også hvis man kommer i bil, siger
Jens Chr. Dalgaard, Mariager Fjord OK

I skovene er der nedgravet ½ m høje træpæle med et metalskilt forsynet postnumre og bogstavkoder. Pælene er let synlige og er sat i varierede sværhedsgrader - nogle lette og andre sværere at finde. Man kan altså på den måde udfordre sig selv og vælge ud, hvilke poster man har lyst til at finde. Desuden bestemmer man jo selv, hvor hårdt det skal være, for man kan gå eller løbe, som man nu har lyst til.

Hobro Østerskov ligger i den sydøstlige del af Hobro på sydsiden af fjor-
den i området ved Gymnasiet og stadion. Her er der placeret 30 poster i terrænet, således man både kan komme rundt i hele skoven og ned langs fjorden.

Mariager By og Byskove dækker bl.a. hele byområdet, noget af Mariager Vesterskov, Munkholm-Himmelkol mv, og i alt er 30 poster fordelt i by og skov.

Mosely, som ligger omkring 5 km. syd for Mariager i retning mod Randers. Her er der placeret 20 poster i det naturskønne terræn.

Linddale i Hadsund er et bynært skovområde og omkranset af Himmer-
landsgade, Astrupvej og Markedsgade. I alt er der sat 20 poster i terrænet, der er meget varieret.

- Man kan klikke ind på klubbens hjemmeside: www.mariagerfjordok.dk Her finder man et link med Faste poster, og der kan man vælge en eller flere de fire ovennævnte skovområder. De kan helt frit printes med vejled-
ninger mv., så man er godt hjulpet til en god tur i skoven, alene eller sammen med sine børn, siger Jens Chr. Dalgaard.

Der er i skovområderne opstillet poster.