ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER
tirsdag 24. marts 2020
ALS: Genbrugspladsen i Als er corona-lukket, og det giver problemer for borgere i byen og sommerhusområdet, der er i gang med forårsaktiviteter i haverne. Det smitter nu af på stranden, hvor der smidt haveaffald.

- Forleden blev der læsset grene af ved havet. Vedkommende ved måske ikke, at det er ulovligt. En motionist på stedet tog et billede af bilen, hvis ejer åbenbart ikke har en trailer. Grenene var stoppet ind bag i bilen. Vi har billedet, der viser bilens nummerplade. Vi håber ikke det gentager sig, og vi vil ikke gå videre med sagen, siger formand for borgerforeningen i Als Hans Lybæk, der oplyser, at han selv bor tæt ved vejen, der går til havet, og at han holder godt øje med færdslen.

- Vi er trætte af, folk smider affald, da vi selv har opmagasineret en masse grene, der stammer fra nedskæringer på campingpladsen på Blegen. Det affald skulle have været på genbrugspladsen. Vi kunne godt have kommet grenene på Sct Hansbålet, men vi vil ikke sende et dårligt signal, selv om borgerforeningen ejer jorden, som det ligger på, siger han.

Mange i byen og i sommerhusområdet er dog uforstående overfor, at genbrugspladsen er lukket. Det drejer sig om et stort areal, hvor der kun kommer få mennesker ad gangen, og de er normalt langt fra hinanden, så der ikke er en smitterisiko. Opsynet kunne foregå som på kirkegården i Als, hvor man ikke må henvende sig til graveren. Men ellers gerne må vedligeholde gravsteder.

Med lukket genbrugsplads:
Formand for borgerforeningen i Als, Hans Lybæk, poienterer, at det ikke er tilladt at smide affald på stranden.
Borgerforeningen har beskåret de store træer på campingpladsen ved Blegen, og kunne ikke komme af med affaldet
Genbrugspladsen er lukket.