ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER
onsdag  18. marts 2020
ØSTKYSTEN: Bestyrelsen i Havbakkedistriktets Mobilitetsforening, der står for driften af delebilerne i Als, Øster Hurup og Veddum, som havde planlagt første generalforsamling efter stiftelsen, til 24. marts i aulaen på Havbakkeskolen i Als, har udsat generalforsamlingen indtil videre.

Beslutningen om at udsætte generalforsamlingen blev truffet uden at bestyrelsesmedlemmerne mødtes rent fysisk, men man klarede kommunikationen via internettet.

Generalforsamlingen er også status for det første forsøgsår, hvor der principielt skal tagves stilling til, om forsøget med delebiler skal fortsætte permanent.

Da Mariagerfjord Kommunes byråd satte projektet i søen i i foråret 2019, blev det besluttet, at det skulle være en forsøgsordning frem til april 2020 støttet økonomisk af både stat og kommune.

Det har siden startet været muligt at følge booking af de to busser i Als og Øster Hurup samt elbilen i Veddum. Alle tre biler har været lejet ud adskillige gange. Busserne med plads til i alt ni personer har ubetinget været de mest populære.

I projektet er også indgået "tag mig med-bænke" placeret i Als, Øster Hurup, Veddum, Skelund og Helberskov. Her har det været mere vanskeligt at få registreret, om bænkene er blevet en succes eller ikke.
Ved busstoppestedet på Øster Hurupvej i Als er opstillet et læskur, som også kan benyttes af "tag mig med"- mennesker.