LOKALE NYHEDER
søndag 8. september 2019
LILLE VILDMOSE: I samarbejde med Ingermann Sørensen, Øster Hurup, arrangerer Hadsund Fodslaw en vandring omkrign Birkesøen i Lille Vildmose lørdag 21. september.

Deltagerne skal møde ved udsigtstårnet foran indgangen til Lille Vildmosecentret ved Dokkedal.

- Vi mødes kl. 13, og turen går fra tårnet ud til Birkesøen, og rundt om den 130 hektar store lavvandede sø og retur til udgangspunkte, siger Ingermann Sørensen.

På gåturen kommer deltagerne forbi Tofte Sø Tårnet. Her bliver der et velfortjent hvil, hvor der serveres kaffe/te og kage.
Turen er på ca. 8 km og er ikke for gangbesværede. Ingermann Sørensen råder til, at man har påklædning på efter vejret og gode travesko, da der langs med søen godt kan være lidt fugtigt.

Alle er velkommen til at deltage. Det er ikke nødvendigt med tilmelding til turen, og det er gratis at deltage. Man skal dog betale lidt for kaffen og kagen, ligesom det også bliver muligt at købe sodavand.

Birkesø blev i 1761- 1762 tørlagt efter, der blev gravet en 5 meter dyb kanal, der skulle lede vandet ud fra Lille Vildmose til Kattegat. Det medførte, at området blev kultiveret og nyttiggjort. Birkesø fik herefter en over  250 år lang epoke med landbrugsdrift.

I 2007 blev Lille Vildmose fredet, og genopretningen af områdets tabte natur blev indledt med højere vandstand og stop for dræninger.

Søen er nu genetableret efter tørlægningen, og den er en af landets fuglerigeste søer

Den genoprettede lavvandede Birkesø i Lille
Vildmose

Ingerman Sørensen