LOKALE NYHEDER
fredag 6. september 2019
HADSUND: Hadsund Skole stillede med det største hold, da Hadsundløbet blev afviklet torsdag aften. 350 elever, næsten halvdelen af det samlede deltagerantal, var på plads på Storegade, da løbet blev skudt i gang.

I alt deltog 716 løbere. I 2018 var der 682 deltager, men der er dog et stykke vej op til rekorddeltagelsen, der blev sat i 2012, hvor der var 879 løbere.

Arrangørerne af løbet, Mariager Fjord Orienteringsklub og Sportigang i Hadsund, kunne konstatere, at løberne tog godt imod den ny chip-tidtagning, der blev brugt for første gang i løbets 28-årige historie.

40 frivillige fra orienteringsklubben var med til at sikre, at løbet blev gennemført på betryggende vis. Det vatr to fitnessinstruktører fra MyHeart, der sørgede for opvarmningen

Ved 18-tiden blev løberne budt velkommende af Jens Chr. Dalgaard fra Mariager Fjord OK, og efter opvarmningen blev løberne i hold sendt ud på ruterne. Som nyut var der en kort rute, hvor man ikke behøvede at løbe, men kunne gå.

Der var samlet mange tilskuere på ruterne.  De heppede og var således med til at give deltagerne ekstra kræfter.

Umiddelbart efter, løberne var kommet i mål, kunne de hurtigt se deres resultater, der blev ophængt på tavler på torvet, ligesom man kunne hente resultaterne hjem via mobilen.

Efter alle var kommet i mål, var der præmieoverrækkelse til de ti aldersgrupper, deltagerne var inddelt i.

Resultater:
Hurtigst på den korte 3,3 km, som primært var for børn op til 14 år, blev hos pigerne Agnete Lybæk Larsen fra Hadsund Skole i tiden 15.41. Hos drengene blev det Mads Hostrup, Hadsund Skole, i 14.09.

På den mellemlange 5,5 km. blev vinder hos kvinderne Camilla Kirk fra Mariager Efterskole i tiden 24.46. Hos mændene Joachim Oliver Kirk fra Mariager Efterskole i 20.11.

Den lange rute på 10,5 km blev hos kvinderne vundet af Janne Pedersen fra MyHeart i 46.15. Hos mændene Alex Thygesen i 38.36.

Alle vindere og samtlige resultater kan findes på hjemmesiden
www.mariagerfjordok.dk

I 2020 gennemførsd Hadsundløbet torsdag 3. september.
De mange deltagere samledes på torvet inden starten
Foto: Claus Hallingdal Bloch
Løbet er skudt i gang på Storegade i Hadsund.
Foto: Claus Hallingdal Bloch