LOKALE  NYHEDER
torsdag 5. september 2019
MARIAGERFJORD: Medstifter af Hjerneskadeforeningen Himmerland, Tove Swartz, fik i forbindelse med den nylig afholdte Ambufest i Hobro overrakt årets handicappris i Mariagerfjord Kommune.

Det var formand for Handicaprådet, Bent Manø Karlsen, der overrakte prisen, en vandrepokal, en check på 5.000 kr. og et diplom.
 
- Tove er et enestående menneske, som brænder for at hjælpe mennesker, der er ramt af hjerneskader. Med sit store engagement, sin vilje og sin visionære stil har hun betydet meget for de mange mennesker, som har gavn af foreningens gode aktiviteter, siger Bent Manø Karlsen.
 
-  Hun har et utroligt engagement og gåpåmod, som får andre til at få lyst til at engagere sig i den gode sag. Selvom hun har forladt formandsposten i hjerneskadeforeningen er hun stadig aktiv i foreningens arbejde som konsulent, der støtter ramte og pårørende. Ja, hun kan nemlig slet ikke lade være, siger formanden for Handicaprådet.
 
Hvert år hædrer Handicaprådet en ildsjæl, der gør en særlig frivillig indsats for at hjælpe handicappede mennesker. I år var der fem nominerede kandidater.  
 
De øvrige nominerede var:   Michelle Dyhrberg Petersen; lærer på Hvilsom Friskole,    Enggårdens Venner,    Hjerneskadeforeningen Himmerland og Lykkeliga-holdet HIK/Rosendahl Håndboldhelte
 
Prisen blev indstiftet i 2009 i forbindelse med Danske Handicaporganisationers 75 års fødselsdag. Det var således 11. gang, at Handicaprådet uddelte den.


 Medstifter af Hjerneskadeforeningen Himmerland, Tove Swartz, modtager af Handicapprisen 2019.