LOKALE NYHEDER
mandag 2. september 2019
LILLE VILDMOSE: Naturens dag, søndag 8. september, markeres også i Lille Vildmose ved Dokkedal. Her vil der ud over at se på, nyde duften af også blive mulighed for at smage på naturen.

Man kan på dagen mellem kl. 10.30 og 12.30 komme med på guidet tur sammen med Lille Vildmosecentrets naturformidler, som vil dykke ned i højmosens store spisekammer.

Først køres der i biler en lille tur rundt i mosen, hvor der formidles via radioguidning. Efterfølgende gøres der et længerevarende besøg på Portlandmosen, hvor guiden vil fortælle om højmosens opbygning, inden deltagerne slippes løs på mosefladen, hvor der sankes bær til bjesk. Der fortælles om de forskellige bær og urter, og der gives  tips til, hvordan de kan bruges i køkkenet til at skabe bjesk eller marmelade.

Guiden medbringer små smagsprøver på bjesk lavet på mosens urter og bær. Hvis man selv har en spændende bjesk eller opskrift, man vil dele med andre, så tag den gerne med.

Da man skal være udenfor, er det en god idé at have praktisk tøj og solidt fodtøj på. Det er også en ide´ at tage en kurv til at indsamle bær i med.

På dagen vil der også være mulighed for at se og prøve de mange aktiviteter på stedet, blandt andet tørvetoget og følge fodringen af vildsvinene.
.
På naturens dag bliver der også muliged for at smage på Lille Vildmose