NORDJYSKE NYHEDER
lørdag 31. august 2019
Staten har solgt det gamle arresthus i Hjørring til lokal investor.
HJØRRING: EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aalborg har stået for et lynsalg af Hjørrings gamle arresthus. Ejendommen skal fremover fungere som et kulturelt oplevelsescenter og være med til at løfte byen, fortæller køberen om de fremtidige planer for ejendommen.

I starten af juli 2019 gik købet igennem af det gamle arresthus på Jernbanegade 12 i Hjørring, der indtil den 1. oktober huser Kriminalforsorgen i en mindre del af bygningen. Køberen er ejendoms- og investeringsselskabet Valhal Estate. Conny Lindholt er indehaver af Valhal Estate og bor i Hjørring. Det er derfor også af kærlighed til byen, at hun har opkøbt den 2.582 kvm. store bygning fra 1870, fortæller hun.

- Jeg er gået forbi den ejendom mange gange og tænkt, at den var smuk, og at jeg gerne ville eje og arbejde med den en dag. Derfor sprang jeg også til, da muligheden bød sig. Jeg synes, at det er vigtigt at passe på byens kulturelle perler. Også af frygt for, at udefrakommende investorer måske kunne finde på at jævne den med jorden, siger Conny Lindholt. 

Ejendomsselskabet har endnu ikke nogle konkrete planer for, hvad der skal ske med den historiske bygning. Men Conny Lindholt er opsat på, at den skal være med til at løfte og spille positivt sammen med resten af byen.


- Bygningen ligger kun 100 meter fra Hjørring Teater, der er byens stolthed. Og vi vil gerne forsøge at konvertere den til også at blive en kulturel perle, der kan være med til at løfte Hjørring som by. Vores ambition er altså at gøre det til et kulturelt oplevelsescenter, der bevarer og videreudvikler bygningens historie, forklarer hun.

Michael Stilling er partner og erhvervsmægler i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aalborg og har stået i spidsen for salget af den historiske bygning.

- Der var flere interesserede købere. Men Valhal Estate var hurtigst på aftrækkeren og havde stort set ingen forbehold forud for købet. Michael Stilling.

Freja Ejendomme er sælgeren bag det gamle arresthus, da de som statens ejendomsselskab sælger de ejendomme, som staten og regionerne ikke længere bruger.