LOKALE NYHEDER
tirsdag 13. august 2019
ALS: Idrætsugen i Als, stablet på benene af den lokale boldklub bi-stået af menighedsrådet ved opstartsarrangementet, en Kim Lar-sen-aften, havde på sidstedagen lørdag eftermiddag ikke vejrgu-dernes gunst. Kraftige regnbyger slog skår i de udendørs aktivite-ter..

Der blev lørdag budt på et børneloppemarked og gadefodbold, hvor der et par gange øsede ned. Man undgik heller ikke en byge ved de sidste indslag, hvor det igen var knive og gafler, der skulle i aktion med helstegt kamsteg, men da var man krøbet ind under teltdugen.

 Ugen sluttede med, at gruppen Neon spillede op i teltet, der i ugens løb har dannet ramme om en række vellykkede indslag, blandt an-det fællesspisning med knap 150 mennesker, der så slap for tilbe-redning og opvask derhjemme.

Et af de motionskrævende indslag var fredagens sponsorcykellø-bet, hvor man i 2018 for første gang henlagde start og mål til træ-ningsbanerne, efter det i mange år er blevet afviklet, som et selv-stændigt arrangement med udgangspunkt på Springvandspladsen i landsbyen.

- Det blev flyttet til idrætsugen for blandt andet at spare på de frivil-lige kræfter, oplyser Marlene Frandsen, Boldklubben Viking i Als.

I år var der 30 deltagere, hovedsageligt børn, der deltog i løbet. Deltagerne havde på forhånd tegnet sponsorkontrakter på et fast beløb pr. omgang, de cyklede i de par times løbet varede, og overskuddet gik i klubkassen.

Cyklisterne prøvede både at cykle på græs, grus og asfalt, men hele strækningen på et par kilometer var på sikker cykelvej. Hvor man skulle passere steder, andre trafikanter også kunne dukke op, var der posteret vagter.

Gule, grønne og prikkede trøjer
Traditionen tro blev der uddelt den gule trøje til vinderen, den grønne trøje til årets hit og den prikkede trøje til rytteren med det bedste humørJohan Kragh Jørgensen sikrede sig den gule trøje, Team Lucas den grønne trøje og Agnes Bak Thygesen den prikkede trøje. 

Det var Simik Bach, der havde flest sponsorer, 29 stk. Maline H. Bruun var den under ti år, der kørte flest kilometer, 30 blev det til. I gruppen over ti år var det Johan Kragh Jørgensen med i alt 52 kilo-meter.  

Yngste pige i løbet var tre-årige Anna Krone Lybæk, og yngste dreng var to-årige Arthur Bak Thygesen.

Lodtrækning om ny cykel sponseret af Cykelgear og Boldklubben Viking blev vundet af Johannes Cleve. Lodtrækningen om 500 kr., sponseret af Ravnbjerghus blev vundet af Johan Kragh Jørgensen. Lodtrækningen om 500 kr. sponseret af Fritidshuset blev vundet af  Steven Jensen og holdkonkurrencen blev vundet af VIKINGS Herrer.

I alt blev der cyklet 25.000 kr. ind til klubben.    

Bortset fra sidstedagen har vejrguderne været det store arrange-ment velvilligt stemt. De udendørs aktiviteter har foregået i tørvejr og aftensol, der har været med til at trække mange mennesker på sta-dion byen. Alle dage har der været hoppeborge og en oppustelig fodboldbane til rådighed for det unge publikum.

Formand for boldklubben Viking i Als, Kasper Bach er klar til at sætte årets sponsorcykelløb i gang.
Så er løbet sat i gang. De første meter på græs, derefter grus og så asfalt.
Der var mulighed for at trække sig til gevinster i tombolaen, som Vikings Venner havde på pladsen.