LOKALE NYHEDER
tirsdag 6. august 2019
MARIAGERFJORD: Region Nordjylland kan næste år forvente at modtage 24 flygtninge, men der skal ikke skabes plads til flygtninge i Mariagerfjord Kommune.

Det fremgår af en meddelelse, som Kommunekontaktrådet (KKR) i Region Nordjylland har sendt til Mariagerfjord på baggrund af den udmelding, man i regionen har fået fra Udlændingestyrelsen. og derefter har kontaktrådet fordelt de forventede flygtninge.

Styrelsen skal hvert
år inden 1. maj udsende meddelelse om det antal flygtninge, som Styrelsen påregner at give opholdstilladelse til i det kommende år.

Udvalget for Arbejdsmarked og Uddannelse i Mariagerfjord orienteres om sagen på sit første møde efter sommerferien, torsdag 8. august..

Kommunekontaktr
ådet har foreslået, at Brønderslev Kommune skal modtage 7 flygtninge, Rebild Kommune 5, Thisted Kommune 7 og Vesthimmerland 5. De øvrige kommuner i regionen, deriblandt Mariagerfjord, skal ikke modtage flygtninge i 2020.
        
Mariagerfjord Kommune har tidligere modtaget adskillige flygtninge, som man i lokalsamfundene har forsøgt at få integreret. Her i Skelund, hvor der blev budt på stort kagebord i Skelund-Veddum hallen.