LOKALE NYHEDER
tirsdag 9. juli 2019
HELBERSKOV: I de over 30 år, der er blevet holdt kræm-mermarked og grisefest i Sandgraven i Helberskov, har vej-ret kun spillet arrangementet et pus en lille håndfuld gange, og selv om optakten til fredagens fest ved foden af Bjerget var problematisk, blev dagen begunstiget af flot vejr.

Det betød mange gæster på pladsen. Knap 300 var bænket til det gratis sildebord ved frokosttid, og et lignende antal gæster var på plads først på aftenen, da den grillstegte gris blev serveret.

Medlemmer af borgerforeningen i Helberskov gjorde pladsen klar torsdag sent på eftermiddagen, og det skete i et vold-somt blæsevejr og regnen silede ned.

Man havde knap fået rejst vaffelteltet, inden det blæste i stykker, og repræsentanter for borgerforeningen måtte på farten for at købe et nyt, oplyser Birgitte Buus.

Et stort antal Helberskov-borgere stiller sig beredvilligt til rådighed for arrangementet. Ud over opstilling og efterføl-gende nedtagning af telte og boder står frivillig arbejdskraft for salg fra bar, pølsevogn, vaffelbod, grillhytte, udskæring af kød, servering af salater og ikke mindst arbejdet med at vaske op, siger Birgitte Buus.

-For i Helberskov spiser vi ikke med plastikbestik, tilføjer hun.

Tidligere blev der holdt kræmmermarked og grisefest to gan-ge i løbet af sommeren, men efterhånden var arbejdsbyrden blevet for stor for borgerforeningen, der også har mange an-dre arrangementer på programmet i løbet af året. Derfor valgte man for et par år siden at skære grisefesterne i Sand-graven ned til een.
ca. 300 mennesker var til gratis sildebord i Sandgraven, og et lignende antal spiste grillet pattegris til aften på stedet.
De mange kræmmere, der var mødt frem, kunne igen være tilfredse med omsætningen.
Traditionen tro var det alt mellem himmel og jord, der blev udbudt til salg.