LOKALE NYHEDER
onsdag 3. juli 2019
ØSTKYSTEN: Fredag var der sidste skoledag for eleverne i Skelund skole, en afdeling af Havbakkeskolen og dermed er der sat et foreløbig punktum for en lang række skoleklukninger i den østlige del af Mariagerfjord Kommune.

Af de i alt seks skoler, der var i den sydøstlige del af Himemrland for et halvt hundrede år siden, er der kun en enkelt tilbage.

Inden kommunesammenlægningerne tog fart var der skole i Øster Hurup, Als, Helberskov, Heden, Skelund og Veddum.

Udviklingen med skolenedlæggelser blev indledt allerede i den gamle Als kommune, hvor skolen mellem Als og Buddum blev lukket til fordel for en større skole i Als by. Det betød også, at skolerne i Helberskov og på Heden blev nedlagt og eleverne flyttet til det, der den gang blev kaldt en centralskole.

Den næste skole, der stod for tur var skolen i Veddum, medens skolen i Øster Hurup blev bevaret, men overgik til at blive en afdeling af Havbakkeskolen. For en halv snes år siden blev det besluttet, at lukke skolen i turistbyen og flytte eleverne til skolen i Skelund, der siden har fungeret som en afdeling af Havbakkeskolen til sommerferien i år.

Tilbage er så kun skolen i Als.

Lidt længere mod vest er skolen i Visborg også blevet lukket, således der i den østlige del af Mariagerfjord Kommune kun er skolerne i Hadsund og Als.


Skolen i Skelund er på linje med skolerne i Ø. Hurup, Helberskov, Heden og Veddum nu lukket.