LANDSNYHEDER
tirsdag 2. juli 2019
HELE LANDET: Lige nu er der 11.500 sommerhuse til salg i Danmark. De 3 dyreste sommerhuse koster sammenlagt knap 60 millioner kr.

Antallet af udbudte sommerhuse er netop nu på sit hidtil højeste niveau i år. Det skriver Boliga.dk. Der er således knap 11.500 sommerhuse at vælge mellem.

Helt traditionelt er sommeren den tid på året, hvor flest fritidshuse er meldt under til salg-fanerne. sidste og forrige sommer var der  godt 12.500 sommerhuse til salg ifølge Boliga.dk, som har opgjort antallet af udbudte sommerhuse i hele landet per 1. juni i henholdsvis 2019, 2018 og 2017.

Men sommerhuse er naturligvis ikke bare sommerhuse, og skal ferier og forlængede weekender fremover smykkes med liebhaverdetaljer, skal der lægges summer af ligeledes højeste karat.

Samlet set koster Danmarks 3 dyreste sommerhuse nemlig netop nu 58,8 millioner kr.

På en knap 5.500 kvm stor grund helt ud til Kattegat ligger det sommerhus, der for øjeblikket er udbudt til salg til landets 3. dyreste pris.
16,8 millioner kro. skal der betales for at blive indehaver af det 155 kvm store sommerhus. Træhuset ligger få minutters kørsel fra Gilleleje på Sjællands nordkyst.

Med en pris på 18 millioner kr. er sommerhuset her i Hornbæk også at finde blandt landets dyreste. Ejendommen er ombygget i 2015-2016 og tæller blandt andet en stue med 5 meter til loftet og 180 graders udsigt over haven. Og skulle man blive træt af sin familie - eller måske ligefrem længes efter jobbet rummer huset et kontor.

Fritidshuset ligger i Hornbæk, der traditionelt trækker nogle af landets absolut højeste sommerhuspriser.Det er ikke bare prisen på Villa Guldmaj, der er helt på toppen. Beliggenheden bliver heller ikke mere nordlig. Danmarks p.t. dyreste sommerhus ligger nemlig helt ude på Grenen omgivet af Skagens karakterisktiske klitter.

Huset er 264 kvm stort og har blandt andet lagt kvm til kunstudstillinger og samlingssted for kendte personligheder.

For det store sommerhus skal der ifølge Boliga.dk betales 24 millioner kr.

Danmarks nordligste sommerhus på Skagens Gren er også det dyreste.