LOKALE NYHEDER
tirsdag 11. juni 2019
ØSTER HURUP: Der blev i pinsen taget hul på et af de faste sommerindslag i Øster Hurup. De ugentlige kræmmermarkeder i Fruerlundparken umiddelbart syd for turistbyen.

Vejret drillede imidlertid, og tilstrømningen af kræmmere og publikum levede ikke helt op til standarden. Vejret var de tidlige formiddagstimer, da markedet åbnede, køligt, det småregnede og det blæste kraftigt.

Kræmmerne skuttede sig og kiggede i de første timer langt efter købelystne kunder. Det rettede sig dog først på eftermiddagen. Solen tittede frem, den store parkeringsplads ved parken blev fyldt pænt op, og adskillige kræmmere fik smil på læberne.

I de kommende uger holdes der marked på pladsen hver tirsdag. Første gang 13. juni, og så fortsæter det frem til og med tirsdag 13. august, dog lige bortset fra tirsdag 23. juli, hvor det er de store amerikanske flydere i US Car Camp, der i en uges tid indtager Fruerlundparken.

Kræmmermarkederne har betegnelsen Novo-marked. De begyndte oprindeligt på Novo-pladsen i Øster Hurup. Her blev stedet for trangt og gav trafikale problemer med mange biler parkeret i begge sider af Kystvejen.

I Fruerlundparken er der god plads til både kræmmerboderne og de besøgendes biler.

Tidligere år har der også været markedsplads i midtbyen og ved turistkontoret på vej ud mod havnen.
Der var nogenlunde læ mellem de høje træer i parken.
Mon der er noget, jeg kan bruge ?
De besøgende på kræmmermarkedet var klædt varmt på.