LOKALE NYHEDER
lørdag 8. juni 2019
MARIAGERFJORD: Der er efter folketingsvalget 5. juni kun et enkelt folketingsmedlem, der er bosiddende i Mariagerfjord Kommune, Inger Støjberg (V), der bor i Hadsund. Hun blev valgt i Vestjyllands storkreds med 28.420 personlige stemmer.

Kim Christiansen (DF), der er bosiddende ved Mariager røg efter 14 år ud af folketinget. Han var opstillet i Østjyllands Storkreds, hvor stemmetallet blev halveret.

Per Husted, Hadsund, der var opstillet for Socialdemokratiet fik personligt et flot valg med 3.400 personlige stemmer, men alligevel ikke nok til at få plads i salen, hvor han har siddet flere gange  de seneste år som suppleant.

Den konservative kandidat, Jens-Henrik Krik, Mariager, opnåede trods konservativ fremgang lokalt og på landsplan ikke stemmer nok. Ved det seneste valg fik det Konservative Folkeparti 1384 stemmer i Mariagerfjord-kredsen mod 589 ved valget i 2015. Jens-Henrik Kirk tegnede sig for knap halvdelen som personlige stemmer.

Han havde op til valget satset hårdt på at komme i Folketinget. Opsagde sin stilling som leder af en skole i Mariager for hundrede procent at hellige sig blandt andet valgkampen.

46-årige Inger Støjberg er det eneste folketingsmedlem, der er skatteyder i fjordkommunen. Hun blev indvalgt første gang 2001 og har de seneste år været udlændinge- og integrationsminister.

Fremtiden betyder efter al sandsynlighed farvel til ministerbilen
Inger Støjberg, valgt.
Kim Christiansen, vraget.