LOKALE NYHEDER
tirsdag 28. maj 2019
ØSTER HURUP:  Badegæsterne ved stranden ud for sommerhusene i Haslevgaarde et par kilometer syd for Øster Hurup kan fremover gå tørskoet ud til sandstranden. En investering på en lille halv mio. kr. har resulteret i en 150 meter lang badebro over et ulækkert vådområde.
 
i overværelse af et halvt hundrede mennesker blev broen indviet lørdag eftermiddag, og det var turistchef for Visit Mariagerfjord, Kristina Lehmann Schjøtt, der klippede båndet.

Det er Øster Hurup Strandlaug, der har taget initiativ til at få broen etableret, og frivillige har stået for montagearbejdet af modulbroen, der er udført i stål. Helt eksakt har broelementerne samlet kostet 476.250 kr., som Nordea-fonden har doneret.

Medlem af strandlauget bestyrelse, Anne Jensen, bød velkommen og fortalte lidt om forhistorien. Hun glædede sig over, at det nu ikke længere er nødvendigt at iføre sig støvler for at komme ud til stranden.

Kristina Lehmann Schjøtt ønskede tillykke, og fremhævede Øster Hurup-området som en turistmagnet, blandt andet på grund af den børnevenlige strand, som både danske og udenlandske turister sætter pris på.

De lokale sommerhusejerforeninger i området har givet tilsagn om, at sørge for vedligeholdelsen af den lange bro, oplyste Anne Jensen.

Strandlauget står efter aftale med Mariagerfjord Kommune for vedligeholdelse af stranden fra Haslevgaarde i syd til Østrer Hurup Strandcamping mod nord. Ved havnen i Øster Hurup har lauget en flydebro fra sydmolen til sandtangen syd for havnen.

Et halvt hundrede mennesker deltog i indvielsen, og de fleste prøvede at gå en tur på den lange bro efter at være budt på øl og vand.
Anne Jensen bød velkommen og orienterede om forhistorien.
Turistchef for Visit Mariagerfjord, Kristina Lehmann Schjøtt, klipper båndet. I baggrunden Anne Jensen med et skilt med navnet på den glade giver.