LOKALE NYHEDER
mandag 27. maj 2019
MARIAGERFJORD: Der skal lyd på Mariagerfjord. Ikke i æteren, men via internettet. Det er et par unge mennesker, der står bag oprettelsen af Radio MFK, som satser på at bringe musik og nyheder fra 1. juni.

Forberedelserne har stået på i flere måneder, men initiativtagerne, Nina Willis og Tobias Rasmussen, er nu nået så langt, at man har en premieredato for kanalen MFK med tilføjelsen Lyden af Mariagerfjord.

Kanalen er udelukkende en internetradio og sender blandet sang og musik fra 80'erne op til i dag og med fokus på det, der sker lokalt i Mariagerfjord Kommune og omegn. Nyheder, lokale og nationale, oplyser Tobias Rasmussen.

- Vi har spurgt i flere grupper på Facebook, hvad man synes om ideen. Hertil er der kun tikket positive reaktioner ind. Vi har også været ude i gadebilledet for at høre de lokale forretninger om, hvad de synes, og om de kunne have interesse i at støtte ideen. Her har også flere af virksomhederne været positive og ønsker at være med, siger Tobias Rasmussen.

Der har tidligere været radio i lokalområdet. Radio Fjord, der via æteren sendte til hele fjordområdet fra studier i Hadsund og Mariager. Den blev også drevet på frivillig basis, men kom i økonomisk klemme og måtte lukke ned efter nogle år. Afgifterne til Koda hvilede blandt andet tungt på økonomien.
Nina Willis og Tobias Rasmussen