HELE LANDET
tirsdag 7. maj 2019
HELE LANDET: Billedkunstneren Signe Guttormsen modtager Farveprisen 2019. Den gives for værket, "Hvis vægge kunne tale" et integreret lysværk skabt til Køge Rådhus i forbindelse med udvidelsen ud mod Rådhusstrædet.

Værket består af fire store "flag", der hænger ned fra loftet i den nye del af rådhusarkaden samt af 12 høje, fakkellignende lamper, der er ophængt ved den østlige indgang til rådhuset.

Køge Rådhus er landets ældst fungerende rådhus, og netop det faktum har inspireret kunstneren, der fabulerer over 500 års bygningshistorie og på flagene tegner facadens forvandling over tid - de skiftende udtryk som følge af renoveringer, ombygninger og moderniseringer.

- I værket smelter nyt og gammelt. Signe Guttormsen tager udgangspunkt i de arkitektoniske forandringer, der sker gennem tiden, og fletter det sammen i udsmykningen. Det er hendes brug af farver i kombination med inspirationen fra de gamle bygninger, som komiteen bag farveprisen finder både spændende og raffineret, begrunder formand for Danske Malermestre, Per Vangekjær valget af Signe Guttormsen.

Farveprisen er indstiftet af Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens Fond, og Signe Guttormsen modtager 75.000 kroner for værket.


Med Farveprisen 2019 kommer udsmykningen af Køge Rådhus i selskab med tidligere års vindere: Roskilde Museum, Ny Carlsberg Glyptotek i København, Søndre Ridebane og Folketingets Servicecenter også i København, Møntmestergården i Odense og murmaleriet "Det Røde Bånd" i Aalborg.

Prisen overrækkes officielt af formand for Danske Malermestre og Farvepriskomiteen, malermester Per Vangekjær, tirsdag 21. maj.
En del af Signe Guttormsen´s udsmykning på Køge rådhus.