LOKALE NYHEDER
tirsdag 16. april 2019
HIMMERLAND: Antallet af svindlere på internettet og via telefonen er stigende. I alle tilfælde går det ud på, at man forsøger at lokke fortrolige oplysninger fra folk, så svindlerne efterfølgende kan hæve penge på offerets konto.

- Der er udspekulerede svindlere på spil i disse dage. Svindlerne ringer til folk og udgiver sig for at være fra f.eks. Jutlander Bank,  NemID eller SKAT, hvorefter svindlerne beder om at få udleveret NemID for at hjælpe med et problem, hedder det blandt andet i en skriftlig henvendelse fra Jutlander Bank til en række kunder.

Svindlernes historie er meget overbevisende. Derfor er det vigtigt at være ekstra agtpågivende.

-Udlever aldrig dit NemID, koder eller andet over telefonen. Hverken banker, myndigheder, Microsoft eller andre ærlige aktører ringer og beder folk oplyser deres logon-oplysninger, hedder det videre i henvendelsen fra Jutlander Bank, der giver et eksempel på svindledernes fremgangsmåde.

-En af vores kunder bliver ringet op af en person, der udgiver sig for at være fra Jutlander Bank´s IT-afdeling. Årsagen til telefonopkaldet skulle være, at nogen forsøger at bryde ind i kundens NetBank, og at det rr nødvendigt med kundens hjælp for at stoppe indbruddet. Herefter får svindleren oplyst både koder til NetBank og nemID i telefonen, og i løbet af få minutter har svindleren tømt kundens konto.

- Bliver du ringet op af en person, der spørger efter dine koder, password eller NemID, er det vores råd, at du omgående lægger på. Skulle det ske, så tag kontakt til din rådgiver i banken. Det kan måske hjælpe os med at stoppe svindlerne., hedder det
Svindlere finder på nyt: