LOKALE NYHEDER
lørdag 6. april 2019

ALS/ØSTER HURUP: Menighedsrådene i Als og Øster Hurup vil bygge ny sognegård. Man har sikret sig en 868 kvadratmeter stor grund tæt ved Als kirke, Kirkevej 33, hvor der skal opføres nyt hus i et plan.

Det ligger ikke fast, hvornår en ny sognegård kan stå færdig. Det afhænger blandt andet af økonomien.

På stedet står der en ældre villa, der har stået tom i længere tid, og den skal fjernes.

- Nu havde vi muligheden for at købe en grund tæt på kirken, og valgte at slå til. Vi vil i løbet af i år nedbryde huset og gøre grunden byggeklar. Hvornår vi bygger nyt menighedshus handler om den fremtidige økonomi, siger formand for menighedsrådet i Øster Hurup, Inger-Lis Jepsen

Det nuværende menighedshus, der ligger tæt ved præstegården, blev taget i brug i 1989. Det er blevet for lille, ligesom det efterhånden er ved at være noget slidt. Hvad det skal bruges til, ligger hen i det uvisse.

-Men vi mangler depotplads, og der er mange aktiviteter, der stadig vil kunne være på stedet, blandt andet konfirmandundervisning, siger menighedsrådsformanden.

Menighedsrådene har gennem længere tid drøftet muligheden for at udbygge det nuværende, men det vil blive for dyrt, hvis der skal skaffes ekstra parkeringspladser, og så er det uhensigtsmæssigt med kirkekontoret på første sal, hvor specielt ældre mennesker har vanskeligt ved at komme op til.

-Vi har et par gange desværre oplevet, at ældre er faldet på trappen, siger kirkernes sekretær Anne-Mette Andersen.

- Det er nu også fastsat lovmæssigt, at kirkekontoret skal ligge i stueplan siger Inger-Lis Jepsen.

Mødelokalet i det nuværende er for lille, og det er køkkenet også

- Vi må afvise folk, der ønsker at deltage i nuværende arrangementer. Desuden har vi arrangementer der kolliderer og køkkenstørrelse og faciliteter er ikke tidssvarende, siger Inger-Lis Jepsen.

Kirkevej 33 ligger kun et stenkast fra Als kirke, og der er gode parkeringsmuligheder.
Dette hus skal fjernes for at give plads til den ny sognegård.
Det er ikke besluttet. hvad det nuværende menighedshus på Præstegårdsvej skal bruges til.