LOKALE NYHEDER
torsdag 7. marts 2019
LILLE VILDMOSE: På de guidede busture ind i den ellers lukkede Tofte Skov kan Lille Vildmosecentret, der arrangere turene, i år tilbyde publikum udsigt over store dele af Tofte Mose fra det ny 17 meter høje Toftebakketårn.

Turene kører fra den 9. maj og frem til den 8. august på tirsdage og torsdage.

Adskillige af turene er allerede godt fyldte. Centret mener derfor, at det vil være en ide´ at booke en plads i god tid. Det kan ske på Lille Vildmosecentrets hjemmeside. 

På turene er der stor sandsynlighed for, at man vil møde skovens store bestand af vilde krondyr og vildsvin, som gennem græsning er med til at skabe en lysåben græsningsskov.

​På turen rundt er der mulighed for en kort vandretur til Bønderskoven, hvor de krogede og gamle egetræer byder velkommen. Under træernes store lysegrønne kroner ses tydelige tegn på vildsvinenes aktivitet og søgen efter føde. Hvis man lytter efter, kan man måske høre spætten hakke i de udgåede træer, som huser en stor aktivitet af utallige insekter.

​Ved foden af det nyopført udsigtstårn er der anlagt en plankesti, der blandt andet gør det muligt at udforske den ellers utilgængelige og enorme højmoseflade.

Med i billetten til turene er også entré til Lille Vildmosecentret. Man vælger selv, hvornår på dagen man vil indløse entrébilletten. Centret har i forbindelse med aftenturene åbent helt indtil bussen kører kl. 19.00. Turen afsluttes igen ved Lille Vildmosecentret ca. kl. 21.30.

I
Det nyopførte udsigtstårn i Tofte Skov.