ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
POLITI
NORDJYLLAND: Nordjyderne er flinke til at overholde de specielle lovkrav, der er indført i forbindelse med coronakrisen.

- Bødeblokken er forblevet i lommen. Nordjyderne er indstillet på dialog, og de lytter til vores vejledning. Og derfor har det ikke været nødvendig for os at udstede nogle bøder overhovedet, siger Anders Uhrskov, der generelt roser nordjyderne for deres samfundssind. 

Politifolkene ude på gaden har mødt stor forståelse fra alle nordjyder i forhold til den særlige situation. Enkelte har skullet vejledes lidt omkring lovgivningen, men langt de fleste steder har man selv fundet ud af indrette sig på en fornuftig måde.
 
- Vi har haft en del erhvervsdrivende, som har ringet ind til os, og de er blevet vejledt af vores personale i enten Servicecentret eller i Vagtcentralen, fortæller vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, der tilføjer, at Nordjyllands Politi internt har etableret et særligt rådgivningsteam om de nye regler - et team, som kan sikre, at alle nordjyder får den bedst mulige vejledning af politiets personale.

  Nordjyllands Politi reagerer på de henvendelser, man får, fx oplysninger om steder, der fortsat er åbne. I disse tilfælde er politiet enten kørt ud til det pågældende sted, eller også har politiets personale opklaret omstændigheder med en telefonsamtale.

 - Mange steder har man blot været i gang med hovedrengøring, eller man har haft et andet formål med at være i sin butik. De erhvervsdrivende i Nordjylland har som sagt stort set alle lyttet til vores anvisninger, understreger Anders Uhrskov.   

 Nordjyllands Politi vil fortsat være til stede i hele Nordjylland for at vejlede de borgere, der måtte være i tvivl om de gældende regler, ligesom vi i øvrigt henviser til de informationer, der ligger
www.coronasmitte.dk

 Mener man, at der forhold, som politiet bør kigge på, kan man ringe på 114.
Politiets bødeblokke bliver i lommen:
Tirsdag 7. april 2020
ALS: Spejderne i Als ærgrer sig. Man var klar til at lave ny bænke, men nu er materialerne stjålet.

De store planker, der skulle bruges, var opbevaret under et halvtag ved spejderhytten bag boldklubben Vikings opvisningsbaner på Vikingvej.

Tyveriet, der skete torsdag aften 2. april, er observeret. En bil med boggie-trailer og to mænd ankom til stedet kl. 22.27, og de fik i løbet af nogle minutter læsset alle plankerne på traileren, og kl. 22.34 kørte de igen.

- De to kan aflevere plankerne igen i nat sammen med en bunke slikkepinde til spejderne. Politiet bliver kontaktet onsdag kl. 14, og så er fristen altså udløbet, siger spejderleder Hans Christian Hansen.

Boggietraileren havde høje sider, og spejderlederen hører gerne fra nogle, der har set traileren eller plankerne.
Det er disse planker, der er blevet fjernet fra spejderhytten i Als.