ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
KULTUR
Torsdag 5. marts 2020
HADSUND  SYD: Det er Helga Bønsvig, Hobro, der de kommende par måneder udstiller nogle af sine værker hos Mariagerfjord Golfcenter mellem Hadsund Syd og Assens.

Hun er medlem af Billedkunstnernes Forbund og har udstillet på flere statsanerkendte censurerede udstillinger, gallerier og en lang række andre udstillinger. 
 
- I mine abstrakte og koloristiske værker fungerer farven som et væsentligt omdrejningspunkt. Jeg undersøger effekten af farveinteraktioner, farvens sanselige styrke og forbindelsen mellem form og farve. Mine værker er helt eller delvist nonfigurative. Jeg trækker det væsentlige frem fra nogle iagttagelige elementer og/eller fragmenter og på den måde skabes åbne værker, som sætter beskuerens sanseapparat og perception i spil, siger hun.
 
- Alle er hjertelig uvelkomne til at komme og se udstillingen i Mariagerfjord Golfcenter og dertil nyde den fantastiske udsigt over Mariager Fjord og måske en kop kaffe, siger Bent Roland Nielsen, Mariagerfjord Golfcenter
Helga Bønsvig ved et af sine værker, der udstilles på golfcentret.
Se nedenfor
Musikundervisning via internettet
Musikalsk møde med pigekor og Carl Emil
Kunstsamling viser del af sin samling
Nonfigurativ kunst på væggene i golfcenter


Fredag 6. marts 2020
HOBRO: Et bredt udvalg af Hobro Kunstsamlings over 2.000 værker vises fra 14. marts i samlingens lokaler.

Samlingen, der i år har eksisteret i 45 år, har siden 1975 hentet maleri, grafik og ikke mindst skulptur til først Hobro, senere Mariagerfjord Kommune.

- Kredsen af kunstnere blev efter oprettelsen af kunstsamlingen gradvist udvidet til 20, hvoraf de fleste var tilknyttet kunstnersammenslutningerne Grønningen, Koloristerne og Den Frie. I løbet af de efterfølgende år voksede kredsen og tæller i dag 46 kunstnere. Ud over de 2.000 unikaværker, som fortrinsvist er malerier og skulpturer, ejer kunstsamlingen en grafisk samling af samme størrelse. oplyser Hobro Kunstsamlings formsand Søren C. Olesen.

Det er et udvalg fra denne store samling, der nu præsenteres i en tematisk opbygget udstilling.

Kunstetagernes kunstfaglige medarbejder Anne Lie Stokbro siger:

- Ud fra temaer som abstraktion, natur, menneske og de store fortællinger blandes kortene i samlingen. Det bliver således muligt at følge, hvordan en række af kunstens store spørgsmål er blevet besvaret af samlingens kunstnere på tværs af de 45 år, samlingen har eksisteret - og faktisk længere tilbage, fordi der også er indkøbt værker fra kunstnernes bagkatalog, som det hedder i dag.
 
- Hobro Kunstsamlings spændvidde gør, at man ved at besøge udstillingen får et overblik over, hvad kunsten har beskæftiget sig med gennem et halvt århundredes tid, vurderer Anne Lie Stokbro, og selv om Kunstsamlingens vilkår ændrer sig i takt med de kommunale budgetter, så er der heldigvis ingen tegn på, at samlingen ikke skulle vokse sig større til gavn og glæde for alle kommunens borgere.

Vi håber, at udstillingen vil trække interesserede til, som vi kan hjælpe til kvalitetsudsmykninger i det offentlige rum, ude såvel som inde, siger den kunstfaglige medarbejder.
 
Udstillingen ferniseres lørdag den 14. marts kl. 11, hvor den nuværende formand Søren C. Olesen byder velkommen, og samlingens første formand Svend Nielsen holder åbningstalen.
Inden sidste åbningsdag 29. maj gennemføres en række omvisninger, en enkelt skulpturvandting og et foredrag om samlingen.
 

B. Holsteins "Orange break" fra 2008
mandag 9. marts 2020
HADSUND: Der bydes på ca. to timers varieret musikalsk underholdning, når Mariagerfjord Pigekor og Carl Emil Pedersen går på scenen i Hadsund Kulturcenter lørdag 25. april.

Først er det pigerne, der vil synge i ca. 45 minutter, og derefter tager Carl Emil Pedersen over i en times tid.

- Pigekoret synger fra kl. 20 og vi forventer at Carl Emil Petersen går på scenen efter pigekoret ca. kl. 21. Billetter til koncerten kan købes på himmerlandsbilletten.dk eller ticketmaster.dk. Har man allerede købt billet til koncerten med Carl Emil, så gælder den naturligvis også, siger Karsten Errebo, Frikvarteret i Hadsund, der har tilrettelagt dobbeltkoncerten.

Mariagerfjord Pigekor er et rytmisk elitekor bestående af 25 piger i alderen 13-20 år fra hele Mariagerfjord Kommune. Koret eksisterer nu på 10. år og har siden opstarten vokset sig til i dag at være flagskibet i Mariagerfjord Kulturskoles Korskole. Mariagerfjord Pigekors vision er at bringe den enkelte elev så langt som muligt; fra talentelev, gennem musikalsk afklaring, til optagelse på MGK, konservatorieuddannelsen eller videregående uddannelse.

Efter det guld sælgende og DMA vindende album "Grand Prix " med bl.a. den ikoniske fædrelandshymne " Frit land " opløstes Ulige Numre, og Carl Emil Petersen gik solo med albummet Natradio" hvor sange som " Liv Før Døden ", "Skærgården" og "Finale På Et Filmset" blev store radiohits, og endnu engang viste Carl Emils sine store evner som sangskriver.

Nu er han aktuel med nyt nummer " Tiden Flyver" som er forløber for albummet "Amager Forbrænding" der har release 1. november, produceret af Frederik Thaae der senest bl.a. har produceret Folkeklubbens "Sort Tulipan". Carl Emil er med i dette års udgave af TV2 programmet
Toppen af Poppen og til foråret turnerer han med sit band.
Mariagerfrjord Pigekor på molen ved Als.
Lørdag 21. marts 2020
HELE LANDET: Hvordan underviser man i musik, når man sammen med børnene sidder hjemme i stuerne, og bongotrommerne og sangbøgerne på skolen er langt væk?

Der er hjælp på vej. Mandag 23. marts introducerer Randers Kammerorkester en ny digital musikundervisning, der kører i en del af den tid, hvor skolerne er lukkede. Hver skoledag kl. 10.00 vil der i de kommende uger ligge en ny video på orkestrets Facebook, Instagram og hjemmeside, hvor Randers Kammerorkesters musikere hjemme fra sig selv præsenterer deres eget instrument.

De små film varer hver især omkring 5-10 minutter.

Man lærer f.eks. om, hvordan klapperne på en klarinet fungerer, hvor man skal blæse i en tværfløjte for at få lyd, og hvordan man skruer på en kontrabas, for at den stemmer helt perfekt.

Man kommer ikke mindst tæt på de enkelte musikere i Randers Kammerorkester og lærer mere om instrumenterne og lyt til musikken.
Lørdag 28. marts 2020
RANDERS: Randers Kammerorkester flytter koncerten "Faurés Rekviem" lørdag den 4. april i Sct. Mortens Kirke i Randers til lørdag 28. november 2020 kl. 16.00.

Baggrunden er, som en  lang række andre aflysninger og udsættelser, myndighedernes tiltag i forbindelse med corona-krisen.

 Har man købt billet til koncerten den 4. april gælder billetten nu i stedet til den 28. november. Man behøver ikke at foretage sig yderligere. Er man forhindret i november, vil man kunne få billetten refunderet. Hver enkel billetkøber vil høre nærmere fra Værkets billetsalg angående eventuel refundering..

 - Vi glæder os til at møde vores publikum igen på den anden side af den opståede situation, hedder det i en meddelelse fra Randers Kammerorkester.