ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
KIRKESIDEN
Als kirke
Ø. Hurup kirke
Foto: Iben Brejner Højgaard
ØSTER HURUP:  Det var på forhånd lovet, at alle sanser skulle i brug ved familiegudstjenesten Skærtorsdag i Øster Hurup kirke, og det kom de.

Der blev blandt andet budt på et måltid i kirkens midtergang, hvor der var dækket et langt, smukt pyntet påskebord. Desuden var kirken pyntet med blomster i påskens farve.

Efter at alle var bænket ved bordet fortalte sognepræst Iben Brejner Højgaard menigheden om udfrielsen fra Ægypten, og hvordan Jesus gav det jødiske påskemåltid et nyt indhold, da han indstiftede nadveren.

Efter gudstjenesten stod den på æggejagt på kirkegården, og der var mange påskeæg til de deltagende børn og voksne.

En festlig og anderledes gudstjeneste.
Efter gudstjenesten gik jagten ind efter påskeæg på kirkegården.
Torsdag 18. april 2019
Søndag 28. april 2019
Kirkesanger ved Als og Øster Hurup kirker gennem den seneste halve snes år, Lene Kold takkede søndag eftermiddag af i forbindelse med gudstjenesten i Øster Hurup kirke.

Hun har valgt at gå på pension efter 46 år på arbejdsmarkedet.

Gudstjenesten sluttede med, at hun sang solo "Den blå anemone", og menigheden gav hende efterfølgende stående applaus.

Der blev budt på champagne og kransekage, holdt takketaler og hun fik overrakt gaver.
Formand for menighedsrådet i Øster Hurup, Inger-Lis jepsen, (tv) overrækker gave til Lene Kold.
Der var stående applaus til Lene Kold.
Foto: Iben Brejner Højgaard
Foto: Iben Brejner Højgaard
Det store kor i Øster Hurup kirke
Lørdag 11. maj 2019
Efter to vellykkede forårskoncerter i Øster Hurup og Als kirker har koret slutter sæsonen. Det skete fredag aften i menighedshuset i Als, hvor kormedlemmerne hyggede sig sammen.

Den første koncert løb af stablen i Øster Hurup kirke. hvor der var pænt besøg, men et par dage efter var der fuldt hus i Als kirke. Begge steder høstede kirkekoret under ledelse af organist Troels Kold stort bifald.

Programmet bød på førstesatsen fra Johannes Brahms' storværk "Ein deutsches Requiem",  og man tog Mozarts 'Introitus' til hans "Requiem" op igen, De klassiske mesterværker blev suppleret med nogle danske ny-klassikere, af  Alberte, Anne Linnet, Tommy Seebach og Kim Larsen.

I Als var der kørt et stort flygel ind i kirkerumemt, som pianisten lili Olesen spillede på. I Øster Hurup kirke måtte man undvære det fornemme instrument. Her er der ikke plads.

Kirkekoret holder en velfortjent ferie. Nogle medlemmer medvirker dog ved de ugentlige sommer syng-sammen aftner på havnen i Øster Hurup.
Korleder Troels Kold byder velkommen til forårskoncerten i Øster Hurup kirke.
Foto: Iben Brejner Højgaard
Foto: Iben Brejner Højgaard
Fredag 17. maj 2019
Der deltog knap en snes mennesker i den kirkevandring, som de fire sogne i den østlige del af Mariagerfjord Kommune arrangerede aftenen op til bededag.

Man indledte turen ved Visborg kirke, hvor der var en kort andagt. Derefter begav man sig ad veje  og cykelstier gennem skovarealer med nyudsprungne bøgetræer og forbi blomstrende gule rapsmarker nogle kilometer til Skelund kirke.

Det var oprindelig tanken, at turen blandt andet skulle gå via skvostier, men den plan blev opgivet, da bukkejagten samtidig gik ind. Derfor valgte man cykelstierne, og mange glædede sig også over det faste underlag på turen.

Vejret var med arrangementet. Midtvejs holdt man pause, hvor der blev budt på en forfriskning, inden man fortsatte til kirken i Skelund, hvor der var andagt og efterfølgende blev der budt på kaffe og varme hveder i kirkehuset.
Nogle af deltagerne passerer Visborggård.
Foto: Iben Brejner Højgaard
Gul og grønt prægede en stor del af turen.
Foto: Iben Brejner Højgaard
Over 200 mennesker overværede koncerten mandag eftermiddag i Øster Hurup kirke.
Mandag 8. juli 2019
ØSTER HURUP: Over 200 mennesker, egentlig flere end Øster Hurup kirke kan rumme, overværede mandag eftermiddag orgelkoncerten med organist Kristian Marius Andersen.

Alle bænke var overfyldte, samtlige klapstole var i brug, folk sad på knæfald og gulv og desuden på bænke, som graver Torben Overgaard slæbte ind fra kirkegården til det lille våbenhus. Enkelte blev der dog ikke plads til.

Kristian Marius Andersen gav en koncert, som alle sent vil glemme. Et spændende program, sammensat af Bach og de store, romantiske huskomponister, viste sider af kirkens lille orgel, som ingen havde kunnet forestille sig, og han lokkede såvel varme, blidhed og stor dramatik ud af det lille instrument.

Og da han sluttede koncerten med at improvisere over tre af de melodier, et ivrigt publikum havde foreslået: "Det dufter lysegrønt af græs", "Du kom med alt det der var dig" og "Hil dig, Frelser og Forsoner". Ja, selv Lyse nætter kom med i puljen, måtte alle overgive sig til en sand orgelmester.

Det blev en uforglemmelig dag i Øster Hurup Kirke.

Der deltog ca. 300 mennesker i fællessangen på nordmolen.
Torsdag 11. juli 2019
Der var dobbelt op på havnen i Øster Hurup onsdag aften. Først blev der budt på aftensang, og derefter stod den på jazzandagt på restaurant Neptuns terrasse.

Der var mange mennesker både til fællessangen og den efterfølgende andagt.

Vejret var med begge arrangementer. Fællessangen blev indledt kl. 20, og Troels Kold, i spidsen for Als- Øster Hurup kirkekor, der sang for, anslår, at ca. 300 mennesker deltog

Efter sangstemmerne var blevet rørt på nordmolen begav mange sig mod terrassen, der ikke kunne rumme de mange mennesker, således bænkene på havnen i området samt en del af ydermolen måtte tages i brug til de knap 200 mennesker, der ønskede at overvære jazzandagten.

- Der var dog ikke siddepladser til alle, men det blev taget med godt humør, siger Troels Kold.

Sognepræst Anne Bundgaard Hansen holdt en kort prædiken med udgangspunkt i titlen på mindebogen om Peter Bastian, "Altid allerede elsket", hvorefter jazztrioen "Between the lines" gav de fremmødte en stor musikalsk oplevelse.

Den spændende forsanger Line Ullits Mortensen, der selv har skrevet størstedelen af trioens sange, viste, på trods af en nyligt overstået sommerinfluenza, sin stemmes virtuositet og sin dybe indlevelsesevne. Hun blev tilsvarende virtuost og raffineret akkompagneret af Jakob Mygind på saxofon og Carsten Kær Nielsen på klaver.

Det blev en smuk og stemningsfuld aften for de mange mennesker på Øster Hurup Havn.
Et par hundrede mennesker deltog i jazzandagten.