ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
KIRKESIDEN
Als kirke
Ø. Hurup kirke
ALS: Efter flere tusinde strøg med kalkkosten fremtræder Als kirke igen skinnende hvid.

Arbejdet har stået på op til pinsen, og regnet ud i kvadratmeter er det flere hundrede, der har fået en tur på gammeldags maner med kalk.

Det er en årlig tilbagevendende begivenhed, at den gamle kirke skal hvidtes. Arbejdet er imidlertid blevet lettet med ny teknik. Ikke med kalken og måden at smøre det på, men derimod med, at løfte manden med kosten, så han hele tiden har en optimal arbejdsstilling stående i en kurv på et løfteaggregat.

Tidligere foregik det op og ned ad en stige og på stillads, hvilket betød, at mureren ofte skulle bukke eller strække sig for ikke stilladset skulle flyttes i en uendelighed.
Foto: Iben Brejner Højgaard
ØSTER HURUP: Aktivitetsdagen, som fire lokale menighedsråd og en række foreninger havde programsat til søndag eftermiddag i Fruerlundparken, løb delvist ud i sandet. Kun gudstjenesten og det efterfølgende fælles kaffebord blev gennemført.

Vejret spillede ikke med arrangørerne, og allerede tidligt på dagen kunne man, blandt andet også på baggrund af vejrudsigten for resten af søndagen, se, at det hele ville blive en plaskvåd forestilling.

Man valgte derfor at aflyse de mange aktiviteter, der var planlagt i parken.

Friluftsgudstjenesten, der var planlagt gennemført ved Grotten midt i parken, blev flyttet til under halvtaget ved Parkhuset, hvor der også blev serveret kaffe efterfølgende.

Ud over menighedsrådene i Als, Øster Hurup, Skelund og Visborg var idrætsforeningen Olympia, boldklubben Viking, Als Gymnastikforening og FDF involveret i forberedelserne, og der var planlagt en lang række aktiviteter for både børn og voksne, men charmen ville gå af projektet, hvis det skulle gennemføres i regnvejr, som tog til i løbet af eftermiddagen.
Der var kaffe indenfor i Parkhuset
Foto: Iben Brejner Højgaard
ALS/ØSTER HURUP: Sangkoret tilknyttet kirkerne i Als og Øster Hu-rup har indledt efterårets øveaftner, og der venter et omfattende pro-gram.

Allerede fredag aften medvirker koret ved det Street Ffood-arrange-ment, der er i Als Hallen.

Døren til hallen åbnes kl. 14.30, hvor der blandt andet bydes på fysiske aktiviteter, kaffebord, street food, og hvor lokale foreninger vil fortælle om de aktiviteter, de kan tilbyde. Det bliver så kirkekoret, der slutter arrangementet af kl. 19.

Tirsdag 11. september vil Kulturelt Samvirke i Mariagerfjord Kommune orientere om sit arbejde. Det sker i Multihuset i Øster Hurup, og her vil koret synge nogle sange. Der bydes dog også på fællessang med Kaj Norman-Andersen-sange.

I december holder koret traditionen tro to julekoncerter. Det bliver først i kirken i Øster Hurup, tirsdag 11. december kl. 19.30, og et par dage efter, torsdag 13. december ligeledes kl. 19.30, gentages koncerten i Als kirke.

Korets leder, organist ved kirkerne, Troels Kold er onsdag 26. septem-ber på banen uden koret. Han vil sammen med Anette Kjær fortælle om H. C. Andersen og de vil synge nogle af digterens sange. Det bli-ver kirken i Als, der vil danne ramme om dette arrangement.
Torsdag 6. september 2018
ODDE: På linje med 2017 holdes der i år høstgudstjeneste i en af hallerne ved Poulsenseje i Odde et par kilometer syd for Helberskov.

Gudstjenesten, der i forhold til en traditionel, byder på et udvidet program, holdes søndag 23. september kl. 14. Det er menighedsrådene i Als og Øster Hurup, der står for tilrettelæggelsen sammen med borgerforeningen i Helberskov.

Det bliver sognepræst Iben Brejner Højgaard, der står for gudfstjernesten. Oregelledsagelsen til salmerne bliver skiftet ud med Frederiksens Orkester, der også stod for den musikalske del i 2017.

Efter gudstjenesten i hallen, hvor kirkerummet vil være bygget op af halmballer, inviteres der på kaffe, ligesom der holdes auktion over noget af årets høst, som menigheden medbringer.

Endelig bliver der også mulighed for at få sig en sving-om, når orkestret spiller op til dans.
Sognepræst Iben Brejner Højgaard står for gudstjenesten
Frederiksens Orkester sørger for musik til salmer og dans.