ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
KIRKESIDEN
Als kirke
Ø. Hurup kirke
ØSTER HURUP: Sognepræst Iben Brejner Højgaard sørgede for, at der blev talt ned til, der blev tændt for julen i Øster Hurup søndag sent på eftermiddagen.

Ca. hundrede mennesker, deraf mange med fakler, var ved 17-tiden samlet omkring det store grantræ midt i turistbyen, da præsten sammen med de mange menneske begyndte nedtællingen, og da man var nåede til et, blev lysene tændt.

Inden var man gået i et fakkeltog fra Øster Hurup kirke et par hundrede meter vest for centrum, hvor præsten holdt en kort andagt, og FDF-erne sørgede for, at der blev delt fakler ud, da man forlod kirken.

Arrangementet var blevet indledt et par timer tidligere med Als og Øster Hurup Kirkekors julekoncert i en fyldt kirke.

Vellykket julekoncert i Ø. Hurup kirke
Koret, under ledelse af organist Troels Kold, fremførte en række kendte og populære julesalmer og  -sange, samt en fantasi over "Af højheden oprinden er " samt en orgelkoral af Niels W.  Gade og nogle Christmas Carols. Koret høstede efterfølgende stort bifald.
Koncerten i Øster Hurup var forkortet af hensyn til de øvrige programpunkter.
Kirke og husmoderforening
fælles om julefest i Als
ALS: Der var stor opbakning til søndagens julearrangement i Als, der blev indledt i kirken og afsluttet i aulaen på Havbakkeskolen.

Eftermiddagsgudstjenesten bød blandt andet på krybbespil, som minikonfirmanderne stod for, og det klarede de flot. De 17 børn kan nu holde juleferie som minikonfirmerede minikonfirmander.

Hovedparten af de mange mennesker, der fyldte kirken, gik efterfølgende til skolen, hvor den lokale husmoderforening havde sørget for, at der var pyntet op med juletræ, ligesom der var brygget eftermiddagskaffen og the med tilhørende julebag.

De mange børn legede og dansede om juletræet, og julemanden kom også indenfor og uddelte godteposer.
Lys i juletræet
efter koncert

Tove Knudsen ved et par af sine malerier, der er udstillet i menighedshuset i Als de kommende måneder.
ALS: Menighedshuset i Als danner de kommende måneder ramme om en ny maleriudstilling. Det er denne gang Tove Knudsen, der viser nogle af sine malerier.

- Jeg udtrykker gennem mine malerier stemninger fra naturen, men maler også blomsterbilleder og på det seneste abstrakte kompositioner, siger hun.

- Jeg har haft forskellige undervisere, som har sat sit præg på mit arbejde, men prøver at finde min egen stil. Først og fremmest maler jeg, fordi jeg ikke kan lade være, siger hun og oplyser, at hun er meget fascineret af naturen i Himmerland.

Skulle man være interesseret i at erhverve et eller flere af billederne kan man forhøre sig nærmere hos Anne-Mette Andersen på kirkekontoret.
Lokal billedkunstner
udstiller sine værker
i menighedshuset

Foto: Iben Brejner Højgaard
Lys i juletræet
efter koncert

ALS: Efter flere tusinde strøg med kalkkosten fremtræder Als kirke igen skinnende hvid.

Arbejdet har stået på op til pinsen, og regnet ud i kvadratmeter er det flere hundrede, der har fået en tur på gammeldags maner med kalk.

Det er en årlig tilbagevendende begivenhed, at den gamle kirke skal hvidtes. Arbejdet er imidlertid blevet lettet med ny teknik. Ikke med kalken og måden at smøre det på, men derimod med, at løfte manden med kosten, så han hele tiden har en optimal arbejdsstilling stående i en kurv på et løfteaggregat.

Tidligere foregik det op og ned ad en stige og på stillads, hvilket betød, at mureren ofte skulle bukke eller strække sig for ikke stilladset skulle flyttes i en uendelighed.
ØSTER HURUP: Godt 70 tilhørere fik torsdag eftermiddag en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige. De overværede koncerten med Passion Duo i Øster Hurup kirke.

Tilhørerne havde fundet vejr til kirken gennem byens mange afspærringer på grund af børne-cykelløbet, og de blev belønnet i stor stil.

- Passion Duo med Julija Skipore fra Letland på akkordeon og Bartlomiej Piotr Wawryniuk på saxofon viste sig at være blændende virtuose på deres instrumenter. De spillede numre fra mange forskellige genrer, fra Tjajkovskijs Blomstervalsen (fra balletten Nøddeknækkeren) til Piazollas moderne, avancerede tangoer. Og i Bartlomiejs spændende arrangementer for præcis deres instrumenter, fik musikken en ny og spændende sound, siger organist ved kirken Troels kold.

- At han også viste sig fra sin forrygende jazz-side i vilde improvisationer på sax'en (som passede fint til første del af hans efternavn), vakte sammen med Julijas lynhurtige fingerture hen over tastaturet stor begejstring og gav anledning til lange klapsalver, siger han.
Julija Skipore fra Letland på akkordeon og Bartlomiej Piotr Wawryniuk på saxofon var blændende virtuose på deres instrumenter.
Foto: Iben Brejner Højgaard