ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
KIRKESIDEN
Als kirke
Ø. Hurup kirke
Foto: Iben Brejner Højgaard
ØSTER HURUP: Aktivitetsdagen, som fire lokale menighedsråd og en række foreninger havde programsat til søndag eftermiddag i Fruerlundparken, løb delvist ud i sandet. Kun gudstjenesten og det efterfølgende fælles kaffebord blev gennemført.

Vejret spillede ikke med arrangørerne, og allerede tidligt på dagen kunne man, blandt andet også på baggrund af vejrudsigten for resten af søndagen, se, at det hele ville blive en plaskvåd forestilling.

Man valgte derfor at aflyse de mange aktiviteter, der var planlagt i parken.

Friluftsgudstjenesten, der var planlagt gennemført ved Grotten midt i parken, blev flyttet til under halvtaget ved Parkhuset, hvor der også blev serveret kaffe efterfølgende.

Ud over menighedsrådene i Als, Øster Hurup, Skelund og Visborg var idrætsforeningen Olympia, boldklubben Viking, Als Gymnastikforening og FDF involveret i forberedelserne, og der var planlagt en lang række aktiviteter for både børn og voksne, men charmen ville gå af projektet, hvis det skulle gennemføres i regnvejr, som tog til i løbet af eftermiddagen.
Foto: Iben Brejner Højgaard
ALS/ØSTER HURUP: Sangkoret tilknyttet kirkerne i Als og Øster Hu-rup har indledt efterårets øveaftner, og der venter et omfattende pro-gram.

Allerede fredag aften medvirker koret ved det Street Ffood-arrange-ment, der er i Als Hallen.

Døren til hallen åbnes kl. 14.30, hvor der blandt andet bydes på fysiske aktiviteter, kaffebord, street food, og hvor lokale foreninger vil fortælle om de aktiviteter, de kan tilbyde. Det bliver så kirkekoret, der slutter arrangementet af kl. 19.

Tirsdag 11. september vil Kulturelt Samvirke i Mariagerfjord Kommune orientere om sit arbejde. Det sker i Multihuset i Øster Hurup, og her vil koret synge nogle sange. Der bydes dog også på fællessang med Kaj Norman-Andersen-sange.

I december holder koret traditionen tro to julekoncerter. Det bliver først i kirken i Øster Hurup, tirsdag 11. december kl. 19.30, og et par dage efter, torsdag 13. december ligeledes kl. 19.30, gentages koncerten i Als kirke.

Korets leder, organist ved kirkerne, Troels Kold er onsdag 26. septem-ber på banen uden koret. Han vil sammen med Anette Kjær fortælle om H. C. Andersen og de vil synge nogle af digterens sange. Det bli-ver kirken i Als, der vil danne ramme om dette arrangement.
Torsdag 6. september 2018
Foto: Iben Brejner Højgaard
Fredag 9. november 2018

ALS: Der blev budt p
å spanske, latinamerikanske, nordiske og baldiske melodier, samt  musikernes egne kompositioner, da Trio Faber, Striim og Rosengreen gæstede Als kirke.

- Det var en både skøn og livsglad koncert, der var krydret med historier, små anekdoter og såmænd også et islandsk ravneskrig, oplyser pastor Iben Brejner Højgaard.

Trioen består af en sanger (Faber), en cello (Striim) og en flamencoguitar (Rosengreen), og sammen spillede og sang de musik, der passerede grænser, både de geografiske, men også de genremæssige.

Der var tale om sange på flere sprog, formidlet af en stærk stemme med et usædvanligt fortælletalent, en tonerig og ekvilibristisk flamencoguitar og en følelsesfuld, varm cello. Musikken gik fra det indadvendte, næsten meditative til det udadvendte, fortællende og festlige.
Lørdag 10. november 2018

ALS:  Menighedsrådet i Als vil lufte nogle af de ideer, man har vedrørende kirken, på et menighedsmøde, der holdes umiddelbart efter musikgudstjenesten i kirken 25. november.

Gudstjenesten er kl. 11 og ca. kl. 12 begynder mødet.

-Menighedsrådet vil orientere om året, der er gået, blandt andet om økonomien. Desuden om de initiativer, som vi arbejder med at realisere i det kommende år, herunder de spændende ideer, vi har vedrørende kirken, siger formand for rådet Jens Laurids Pedersen.

Han gør opmærksom på, at der vil være mulighed for at få svar på eventuelle spørgsmål eller få en dialog om aktiviteterne i sognet, ligesom man også er lydhør for ny ideer og forslag.

Der vil blive serveret en kop kaffe og småkager. Man håber, at mange vil deltage i mødet.
Formand for menighedsrådet i Als, Jens Laurids Pedersen.