ERHVERV
På denne side: Rul ned

Iværksættere på cafe´ for at blive bedre sælgere.
Byggecentre lancerer leverandørpris.
2018 blev rekordår for HusCompagniet
Kunderne spørger efter bæredygtighed i byggebranchen.Torsdag 27. december 2018

HELE LANDET: Bæredygtighed er et varmt emne i byggebranchen, og har været det de seneste år. Det er bestemt noget vi mærker til ude hos de danske byggecentre, hvor vi oplever en større og større efterspørgsel efter miljøcertificeringer og dokumentation for byggevarers bæredygtighed, siger direktør Palle Thomsen, dansk Byggecentre.

De fleste byggevareproducenter, har godt styr på deres dokumentation, men til tider kan det være meget tidskrævende at finde den dokumentation, som kunderne efterspørger. Derfor arbejder man hos Danske Byggecentre for at gøre det så nemt som muligt for byggevareproducenterne at synliggøre deres dokumentation for bæredygtighed.

- Vi er helt sikre på at efterspørgslen fra vores kunder, kun bliver større efter bæredygtige løsninger i 2019. Vi skal selvfølgelig også højne viden om bæredygtighed ude hos vores egne kunderådgivere, som dagligt vejleder både professionelle og private, om valg af byggematerialer og byggeløsninger, siger direktøren

Hos Danske Byggecentre har man indledt et nyt branchesamarbejde, med Dansk Byggeri, Grundejernes Investeringsfond og rådgivningsvirksomheden Smith Innovation. Samarbejdet skal udvikle informationsmateriale og kursustilbud til kunderådgiverne i byggecentrene, og samtidig udvikle informationsmateriale til de udførende håndværkere.

Positivt med fokus på erhvervsskolerne

- På den måde sikrer vi viden om bæredygtighed i hele byggeriets værdikæde. Positivt med fokus på erhvervsskolerne Hos Danske Byggecentre har vi aktivt fulgt med i debatten omkring styrkelsen af erhvervsskolerne. Vores medlemmer skal hvert år bruge et betydelig antal faglærte elever ude i byggecentrene, og de tager deres tørn for at uddanne de unge til fremtiden. De skal både bruge salgs- og handelselever samt logistikelever. Vi ser derfor utrolig positivt på, at der er bred politisk enighed for at styrke erhvervsskolerne, siger Palle Thomsen.


- Kvaliteten i undervisningen på erhvervsskolerne har været truet, det er derfor utrolig positivt der nu er bred politisk enighed om at styrke erhvervsskolerne og fjerne omprioriteringsbidraget. Ikke mindst den tættere relation mellem folkeskolen og erhvervsskolen, hvor folkeskoleelever har mulighed for at tage valgfag på erhvervsskolerne, tror jeg på vil skabe en øget interesse for en erhvervsfaglig uddannelse, siger han.

- Det er især vigtigt med fokus på erhvervsskolerne i denne tid med mangel på faglært arbejdskraft i Danmark. Det uddannelsessnobberi der har kørt i mange år, hvor kun gymnasievejen duede, har ikke hjulpet samfundsøkonomien. Hos Danske Byggecentre har vi også mærket manglen på arbejdskraft, hvor vi igennem flere år har haft svingende tilslutning fra unge til at uddanne sig i et byggecenter. Derfor har vi brugt ikke ubetydelige ressourcer på at tiltrække de unge til lige præcis vores branche. Det er noget vi fortsætter med i 2019, og det nylige politiske fokus på erhvervsskolerne vil forhåbentligt hjælpe, siger Palle Thomsen.
Direktør Palle Thomsen
Fredag 11. januar 2019
HusCompagniets afdeling i Nordjylland, som i
år kan fejre 10-års jubilæum, kan se tilbage på et 2018, hvor salget og opførelsen af huse var rekordstort i det nordjyske. Intet mindre end 193 huse blev afleveret til nordjyske familier i 2018, hvilket er det største antal i afdelingens levetid.

- 2018 har v
æret et helt forrygende år, hvor vi har afleveret intet mindre end 193 huse i Nordjylland - svarende til 15 procent af vores afleverede huse de seneste 10 år. Det er vi naturligvis stolte af, fortæller HusCompagniets afdelingsdirektør i Aalborg, Peter Jakobsen.
Han forklarer blandt andet den positive udvikling med flere af de store byudviklingsprojekter, som HusCompagniet har st
ået for i regionen de seneste år. Det gælder blandt andet i Frejlev, Svenstrup, Sønder Tranders, Støvring og Aabybro, hvor virksomheden har opkøbt flere grunde.

- Noget af det, der for alvor har styrket vores salg gennem de seneste
år, er vores strategi med at opkøbe jord. Det har fået vores salg til at peake og har også haft stor indflydelse på det gode år, vi netop har haft. Her har vi nemlig haft gang i rigtig mange spændende byudviklingsprojekter forskellige steder i Nordjylland, som er resulteret i mange solgte huse, lyder det fra Peter Jakobsen.

- Derudover har vi ogs
å produktudviklet mange nye arkitekturer og indretningsmuligheder, siden vi kom til Nordjylland i 2009, og det har tiltrukket megen positiv opmærksomhed fra interesserede boligkøbere. Vores fokus på kunderejsen og den lokale forankring med lokale
sælgere, tegnere, byggeledere, håndværkere og servicefolk har afgjort været med til at øge vores salg og kundetilfredshed, mens vores store showroom, kataloget med VR-features, vores brugervenlige app og udstillingsbyerne også har inspireret nordjyderne til at bygge nyt. Samtidig spiller den gode nordjyske privatøkonomi selvfølgelig også en rolle for det spirende nybyggeri i Nordjylland, siger han.
Peter Jakobsen
Lørdag 12. januar 2019
HELE LANDET: Danske Byggecentre vil i forbindelse med Konference og Årsmøde 2019 den 31. januar i Aarhus uddele prisen "Byggecentrenes Leverandør 2019".

Prisen bliver givet til den leverandør, som har et bredt samarbejde med Danske Byggecentres medlemsforretninger. Det kan bl.a. være inden for følgende områder: Yder leveringssikkerhed, har et bredt produktudvalg af høj kvalitet, arbejder på at skabe bedre løsninger samt kvalitetssikrer deres produkter, services og leverancer.

- Hos Danske Byggecentre ser vi vores leverandører som vigtige samarbejdspartnere. Det gode samarbejde, vi har med dem, er altafgørende for vores egen succes. Derfor vil vi gerne hylde den gode samarbejdspartner ved at uddele en pris til den leverandør, der har udmærket sig mest i samarbejdet med Danske Byggecentres medlemsforretninger, siger Palle Thomsen, adm. direktør Danske Byggecentre.

Det er Danske Byggecentres egne medlemmer, der nominerer leverandører til prisen og bestemmer vinderen. Prisen vil fremadrettet blive uddelt hvert andet ulige år.

I bedste Hollywood-stil er der nominerede, og i 2019 er det:
Saint-Gobain ISOVER
Mascot International A/S
ALFIX A/S
Randers Tegl A/S
Moland Byggevarer A/S
Nilfisk Danmark A/S

Onsdag 16. januar 2019
MARIAGERFJORD: Der sættes fokus på det personlige salg, når Mariagerfjord Erhvervsråd arrangerer iværksættercafe´ onsdag 30. januar mellem kl. 17 og 21 hos  Cemtec, Majsmarken 1, Hobro.

Rådet har inviteret salgschef Martin Linnemann Krogh fra Nordjyske Medier, som vil give deltagerne råd og vejledning til, hvordan man kan booste salget i virksomheden.

Cafeen er for iværksættere og dem, der går med drømmen om måske at starte op som selvstændig.

Det er ikke ualmindeligt at høre iværksættere sige "Jeg er ikke sælger". Et udsagn, der ofte dækker over en usikkerhed over, hvordan man er en god sælger. Som udgangspunkt har alle iværksættere imidlertid et godt fundament til at blive gode sælgere. De har begejstringen for det produkt eller den service, man tilbyder. Det er en af de allervigtigste forudsætninger for at kunne skabe interesse hos andre.

Efter oplæggene vil der være mulighed for at få sparring fra iværksætterkonsulenter, revisor og markedsføringsekspert, som står klar til at svare på både store og små spørgsmål specifikt i forhold til spørgerens virksomhed eller forretningsidé. De giver også gode råd og vejledning til, hvordan man som iværksætter kommer videre med sine planer.

Det er gratis at deltage, men af hensyn til planlægningen, er tilmelding nødvendig senest mandag d. 28. januar. Tilmeldingen sker på Erhvervsrådets hjemmeside www.mfer.dk <http://www.mfer.dk/>.
salgschef Martin Linnemann Krogh, Nordjyske Medier.
Fredag 18. januar 2019
MARIAGER: Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen besøger mandag 21. januar fire danske virksomheder, der har specialiseret sig i at genanvende plastik, blandt andre virksomheden Aage Vestergaard Larsen i Mariager.

Turen er kommet i stand efter Regeringen i december sin plastikhandlingsplan, og besøget gælder
en håndfuld virksomheder, som bidrager positivt til at genanvende mere plastik og udnytte plastik som ressource.

Første besøg gælder. Schoeller Plast i Regstrup. Derefter kører ministeren til  Plus Pack i Odense inden han gør ophold hos Dansk Affaldsminimering i Langå, og turen slutter så hos  Aage Vestergaard Larsen i Mariager, oplyser projektkoordinator Britta Fischer Mogensen., der er tilknyttet Mariager.-virksomheden.
Jakob Ellemann-Jensen